Naslovnica Vijesti Svijet

KFOR: Vučić je sve znao, on manipulira Srbima

Iako je Vučić, kako su nam potvrdili iz vlade Kosova, bio obaviješten i s njihove strane, uspio je manipulirati srpskom javnošću i udar na kriminalce svih nacija na Kosovu prezentirao je kao udar na Srbe
29. svibnja 2019. u 18:34 88 komentara 4982 prikaza
Aleksandar Vučić i akcija na Kosovu
Foto: Reuters/PIXSELL

“Možda je KFOR obavijestio nekog od organizatora oporbenih prosvjeda ‘1 od pet milijuna’ ili nekog od vladika Srpske pravoslavne crkve, ali državne organe nije”, kazao je jučer predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rugajući se glasnogovorniku KFOR-a, pukovniku Vincenzu Grassu, koji je kazao da su vlasti u Srbiji bile obaviještene o akciji kosovske policije na sjeveru Kosova i da “nije bilo iznenađenja”.

Aleksandar Vučić Srbija Vučiću potpora vladajuće koalicije za kompromis o Kosovu

“Bez većih incidenata”

Iako je Vučić, kako su nam potvrdili iz vlade Kosova, bio obaviješten i s njihove strane, uspio je manipulirati srpskom javnošću i udar na kriminalce svih nacija na Kosovu prezentirao je kao udar na Srbe. U tome su mu pomogli i mediji koji su pod njegovim utjecajem koji su na naslovnice stavili huškačke naslove: “Udar na sjever Kosova“, “Pucali na Srbe, tukli i starce“...

– U ovom trenutku miru na Kosovu najviše prijeti retorika, propaganda, provokacije i nekad lažne izjave političara. Ja sam ovdje skoro 20 mjeseci i nije bilo velikih incidenata. Najveća prijetnja miru i stabilnosti je retorika koju neki lideri koriste i zloupotrebljavaju, kao i mediji koji u tome sudjeluju – komentirao je jučer glasnogovornik KFOR-a Grasso.

Širenjem panike Vučić je raspravu u Skupštini Srbije o Kosovu skrenuo u drugom smjeru s obzirom na to da je de facto priznao neovisnost Kosova kazavši kako “Srbija mora prihvatiti da je izgubila kontrolu nad Kosovom, svojom bivšom južnom pokrajinom, i mora tražiti kompromis za normalizaciju odnosa s Prištinom”.

Incident ispred Skupštine Srbije iNCIDENT ISPRED SKUPŠTINE VIDEO Šešeljev tjelohranitelj palicom napao zastupnike

– Vrijeme je da biramo između slatkih laži i gorke istine. Moramo priznati da smo poraženi. Izgubili smo teritorij – kazao je u ponedjeljak Vučić.

Vučić se slanjem vojske na granicu s Kosovom htio prikazati herojem. Danas nitko ne govori što je Vučić govorio o priznavanju Kosova, već se samo spominje slanje vojske i “napad na Srbe” na sjeveru Kosova. Vučić je akciju protiv kriminala protumačio na svoj način te kazao kako je dvostruko više uhićenih Srba nego Albanaca unatoč strukturi stanovništva po kojoj je na Kosovu i u policiji 14 puta više Albanaca nego Srba, ističući kako to da su “Srbi 28 puta veći kriminalci u policiji nego Albanci”, tvrdeći da je konačni cilj prištinskih vlasti uhićenje zapovjednika kosovske policijske službe za sjever Željka Bojića te daljnja “zastrašivanja i iseljavanja Srba s Kosova”.

Aleksandar Vučić Aleksandar Vučić: 'Zaštitit ćemo naš narod, ako dođe do daljnjih napada Srbija će pobijediti'

Prosvjed u Mitrovici

Premijer Kosova Ramush Haradinaj smatra da je operacija specijalnih policijskih snaga Kosova, u kojoj je uhićeno 28 osoba srpske, albanske i bošnjačke nacionalnosti, bila zakonska obaveza, a reakciju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tim povodom okarakterizirao je “zaštitom zločina”.

Jučer su Srbi na trgu u Srijemskoj Mitrovici prosvjedovali želeći pokazati da su kosovske jedinice, ROSU, prekoračile svoje ovlasti.

– Želimo pokazati Prištini i međunarodnoj zajednici koliko nas ima i da nas nisu uplašili – kazao je predsjednik Srpske liste Goran Rakić, organizator prosvjeda.

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

 • Deleted user:

  Vučić govori istinu a KFOR i Kosovari lazu. A on je poznat vjerodostojan politicar, koji nikad nije bio u Glini, nikad nije zagovarao veliku Srbiju, obecao svojima da ce sveto Kosovo uvjek biti srpsko. Nije mi jasno da on moze ... prikaži još! skupiti toliko biraca. Ali to je njihova volja, evo im rezultat

 • Avatar imotska115
  imotska115:

  Prisjeti se sto ste vi radili svima nama u tkvz, yugi i 90th, a sad nemoj kmečati.

 • Avatar heyhay
  heyhay:

  vidi se po slici da taj nije normalan,od laži se sav izdeformirao