Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obećala podršku
Povratak na članak

Vučić i Merkel u Beogradu: Srbija nije kao Grčka, ona ne ide najlakšim putem

- U našem je interesu mir na Zapadnom Balkanu, a zajedničko članstvo u EU omogućava taj mir - kazala je Merkel

Komentari 68

DG
damir.geo
23:35 08.07.2015.

Srbija se ponašala kao stup stabilnosti u regiji i tako će se ponašati i dalje" -dakle iracionalni narod i dalje po starom. Ne zele se suociti s prosloscu, s ratovima 90ih koje su zapoceli s ciljem stvaranja Velike Srbije. Ili je taj faktor stabilnosti po njemu Velika Srbija? Istrijebiti sve ostale kao u Srebrenici i biti ce mirno i stabilno?

VL
Avatar MENSA
MENSA
07:03 09.07.2015.

Meni je Srbe uvijek bilo teško razumjeti! Eto , Vučić lijepo sad objašnjava Merkelici kako Srbija ide u propast, ali to neće napraviti najlakšim putem (kao Grčka) već nekim očito dužim i mukotrpnijim?! E sad...... čemu se bespotrebno mučiti' Čemumu taj srpski mazohizam? Ne znam! Ne znam! Možda je ipak samo stvar u tome da im je na vrhu vojvoda, a ne neko "više plemstvo"? Ne znam.....možda?!

VL
Avatar NasaDomovinaHrvatska
NasaDomovinaHrvatska
05:48 09.07.2015.

Ovi susjedi uvijek isti.Kao u drom ratu kad su se borili malo sa komunjarama malo sa Ustasam malo sa Njijemcima gurali se na sve strane tako i danan.Jucer su im bili Rusi super sad se lizu sa nijemcima idu za Srebrenicu malo se lizat sa Bosnjacima itd.....To je kad nemas proslost kad si umijetno napravljen narod.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
16:31 09.07.2015.

Srbija i Njemacka se dobro razumiju sada kada su obje okupirane drzave.

VL
BE
Belgrade
07:27 09.07.2015.

Da li su komentatori na Večernjem politički nepismeni ili??? Ukoliko niste primetili Srbija poslednjih 25 godina nema niti želi bilo kakve bliske odnose sa Britanijom. Danas Srbi više mrze bivšeg saveznika iz I i II svetkosg rata od bivših neprijateljaa Nemaca. Čak su i istoričari zaključili da je Srbiji bilo najbolje u vreme Kraljevine Obrenovića jer su oni imali najbolje veze sa Nemcima. Bankrot Grčke je britanska podvala da bi se usporila najsnažnija ekonomija Evrope - Nemačka. Takođe, i Ukrajina je izmišljena da bi se pokvarili dobri privredni odnosi Nemačke i Rusije. Vučić i Putin zajedno ubeđuju Nemačku da joj je Srbija danas najvažniji oslonac na Balkanu. I to su uspeli. Zar vam to nije jasno po upornom guranje 7 verzija Britanske rezolucije o Srebrenici. KOLO SREĆE SE OKREĆE - DANAS JE HRVATSKA BITAN SAVEZNIK (PRITAJENE) BRITANIJE (PREKO USA) A SRBIJA JE SAVEZNIK NEMAČKE. Uostalom u Srbiji je desetine najvećih fabrine iz Nemačke: Bosch, Simens, Continental, Krup.... do danas vrednost nemačkih investicija u Srbiju je 1,6 milijardi evra. Takođe, bespovratna pomoće od 2000. je 1,5 milijardi evra. Za dve godine bićemo važniji saveznik Nemačke od Hrvatske :)

VL
Avatar Franko_Forte
Franko_Forte
01:06 09.07.2015.

Kaj zna angela, kaj je vuk, a kaj ćud?Nju, tak i tak, skoro niko ništa ne pita.

VL
Avatar ivo587
ivo587
00:34 09.07.2015.

Srbija se ponašala kao stup stabilnosti u regiji i tako će se ponašati i dalje - kazao je Vučić Tu rečenicu i naši političari za nas citiraju. a ova Merkel primjer kako je lutka u vlasti lutkara u sjeni. Političaričari - prodane duše..

VL
Avatar dobry
dobry
01:18 09.07.2015.

Mnoge strune na guslama su vam popucale ,ali još se da prepoznati "glazba" iz 90-tih koju svirate na njima.

VL
Avatar MENSA
MENSA
07:12 09.07.2015.

Ma sve u svemu, pragmatični zapad dobro koristi ovog četničkog "tića"! U zamjenu da ne završe u Hagu (poput partijskog šefa Šešelja) "vojvoda" i "tić" su dobili domaću zadaću, ali dečki to nekako kilavo delaju pa je Merkelica osobno moralala doći da im kaže da su dobili...... ukor pred isključenje! stoga dečki....dosta zaje*ancije....."idemo delati"..... kako bi rekao moj omiljeni "kamenjar"!

VL
VI
virkom
07:13 09.07.2015.

Putin ništa ne daje osim "slatkog" osmjeha. E sad su pomahnitali za EU-kreditima i silom hoće u Europu. Istina je da mir na Balkanu može potrajati samo ako sve drzave pristupe EU. Stavimo na stranu obostrani nacionalizam, to Europu ne zanima, niti oni zo kuže. Jedino onda ima mira između balkanskih naroda. Ali, da li je onda neophodno vratolomno i lakomisleno zaduživanje iz europskih fondova??? Pa zar svi moraju grčkim koracima?

VL
Avatar zong
zong
07:25 09.07.2015.

A Vučić je izjavio da će Njemačka imati potporu Srbije u vraćanju okupirane srpske teritorije Kosmeta!

VL
BR
brčko
07:36 09.07.2015.

dao bog samo da merkel još dugo poživi, jedina sposobna ravnoteža i protusnaga obami i putinu.

VL
Avatar mama mia
mama mia
08:56 09.07.2015.

Angela stigla u Beograd i sa širokim osmjehom pozdravlja Vučića sječam se kad je naša precjednica. skoknula u Njemačku Angelin osmjeh je izgledao kiselo a Gauck zadivljen njenom ljepotom na pruženu ruku precjednice zaboravio pružit svoju

VL
MX
Mister X
10:07 09.07.2015.

Ruski veto slama srca žrtavama rata islamista i muslimana . Poricanje genocida je prepreka za pomirenje – rekla je nakon glasanja američka veleposlanica pri Vijeću sigurnosti UN-a Samantha Power. Nadalje je rekla kao to gledanje Rusa nije pošteno da tvrdidi da nije genocid samo zato jer su se Srbi tamo borili protiv Islamista i terorista koji su htijeli Islamsku državu . Te da su migom dobili podršku iz Amerike ... Inače nije za vjerovati da bi general Mladić sam odlučio o sudbini tisuće neprijatelja muslimana terorista i dobrovoljaca koje su mu neki dopremili tamo i ponudili u Srebrenici da to - "riješava" ! Kao i svaka vojska je uvjek podložan politici koja se vodi i odlućuje negdje drugdje ! Samo sitnim pametima to nije jasno niti poznato. Ovim pokušajem te rezolucije cilj nam je bio da degradiramo Putina što nam je uspijelo kod žrtva i njegovih neprijatelja a da nam je stalo do toga da baš Srbiju osudimo zašto nije li dosta što smo im oteli pozamašni dio teritorija nasilnim osvajačkim putem ? A sada ih želimo u svaznike pod svaki cijenu ne ucijenu !!!

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
16:28 09.07.2015.

"U nasem je interesu mir na zapadnom Balkanu...to je rekla, ali je mislila : "Zato radimo s gazdama preko puta bare po starom dobrom receptu na "smjeni rezima" u Makedoniji i stvaranju Velike Albanije a Srbe cemo prisiliti da se odreknu Kosova nakon sto smo ga "demokratski" bombama NATO pakta ("obrambene organizacije", ha, ha, ha...) odvojili od ondasnje SR Jugoslavije. Jedino nam Grci zadavaju glavobolju."

VL
US
USA
17:10 07.09.2015.

Srbe necu komentirati ali Nijemce nikad nisam volio,a pogotovo ne ovu prepredenu dvolicnu zenu. Iako sam mu nekad prigovarao, sad shvacam mog djeda kad je opravdavao svaku bo..mb..u koju je izbacio iz aviona tijekom 2WW.

VL
Avatar Franko_Forte
Franko_Forte
00:58 09.07.2015.

Evo ,pa kaj su njih dvoje normalni?Haha.Bem ti politiku.

VL
SO
soline
05:34 09.07.2015.

Aleksnder Vučić-u, u čije ime Ti govoriš?

VL
PS
Popusi svom tati
00:21 09.07.2015.

Srbi su se prvo okrenuli prema Rusiji. Sve su ucinili da se udvore gospodinu Putinu, ali nista nije pomoglo. Docekali su ga na vojnoj Paradi kao boga, ocekujuci ogromne investicije, ali Putin je kupio nekoliko tona sira i ostalih poljoprivrednihh proizvoda i ostavio Beograd i njihove velike vodje pokisle i depresivne. Rusija je danas moderna zemlja, a ruski milijarderi provode vise vremena u Parizu, Londonu i NewYorku nego u Rusiji i u cilju im je da Rusija ima dobre odnose sa zapadom, jer je profit u interesu i zapada i istoka. A Srbima polako dolazi u glavu da im je jedina sansa EU. Njihov ekstemni nacionalizam i san o velikoj Srbiji je propao i narod je polako uvidio da su slusali lazi u proteklih dvadesetak godina. Pristace Srbija na sve uslove i zahtjeve EU jer kad je covjek gladan spreman je na sve. Bas kao sto su ih njihove vodje prije dvadestak godina ucili da mrze Zapad, sad ih uce da vole i Njemacku i SAD i Englesku. Ipak je bolje biti sit slugan, nego gladan veliki Srbin.

VL
KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
05:01 09.07.2015.

Ovo ja nazivam kolonizacijom EU pod nametnutim uvjetima. Naravno da je tu I sprecavanja Putina da se neprosiri na ovaj dio EU. Pitajmo se sta je Hrvatska profitirala sa EU I koliko se je morala zaduzit da bi ispunila uvjetete EU I na ciji teret. Trebamo se potsjetiti a ne srljati ko guske u gusty maglu da ako nismo sposobni opstati sa onim sto posjedujemo onda nije dobro da zaduzujemo nasu djecu da bude tudje roblje i nije pravilno da nas netko drugi slepa a to sigurno se nece dogoditi ako nema pokrica I zarade. Zalosno je da se je Hrvatska toliko zaduzila zbog Te EU koja nije vrijedna jer nam pokazuje da smo sa Tom EU us like u veliku krizu a dug nam je postao neotplatljiv . Gdje stoji da Hrvatska mora biti u EU Sami zato jer su drugi usli?. Dokazimo svijetu da je Hrvatska u stanju bolje zivjeti bez EU gdje nam nitro ne name ever neke uvjete koji postaju NASA obaveza koja se Kosinski sa Hrvatskim interesima. Hrvatska ima svije veliko blago koje moze hraniti Hrvatsku bez nekih povlastica koje kostaju vise od te vrijednosti . Neposlusna braca Hrvati ko I uvijek nisu poslusali Nasser Franju koji nam je rekao pocekajmo malo da uvidimo prije kako ta EU djeluje da se nebi kajali kad nam bude kasno. Potsjetimo se isto tako koliko je Hrvatska bila duzna I isto tako da Hrvatska nine trebala polagati nikome racune kako raspolaze sa svojim kapitalom je velika razlika od danas . Ova danasnja situacija u Hrvatskoj nam pokazuje da smo okrenuli ledja nasem Franji I da srljamo u gusty maglu ko I prije za vrijeme Dr.Stjepana Radica lad je dao lekciju u Hrvatskom saboru onima koji su Srljali u gusto maglu kad su usli i ponudili se u Srpsku Kraljevinu. Razmislimo i upotrijebimo priliku da presjecemo EU zonu sa Srbijom a mi da izadjemo i postanemo Nezavisna Drzava Hrvatska da nam nebi drugi sudbinu krojio. EU bez Hrvatske daje Hrvatima prijednost i bolju buducnost jer nam nitko nece davati nokakove uvjete i naloge u nasoj domovini Dokazimo da hrvatska moze bolje do EU.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.