Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Važan sastanak

Vučić hvalio Putina u Moskvi, ruskom predsjedniku donio i poklon

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
02.10.2018.
u 14:59

Putin je naglasio kako je uvjeren da moraju razgovarati o situaciji u regiji te naglasio zadovoljstvo odnosima Rusije i Srbije

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić susreo se danas s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Moskvi.

Vučić je u razgovoru istaknuo kako su, bez obzira na napore Srbije da se postigne kompromis kao i da podrže mir i stabilnost, ipak veoma daleko od rješenja po pitanju Kosova, prenosi blic.rs.

Dodao je i kako je Srbija suočena svakodnevnim provokacijama.

Odnosi Srbije i Rusije su veoma dobri, smatra Vučić.

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin
1/9

"Veoma sam zadovoljan razvojem naših odnosa i to je sve rezultat naših otvorenih razgovora. Odajem vam veliko priznanje zbog vaše čvrste pozicije koju zauzimate u zaštiti međunarodnog prava i državnih interesa Srbije", rekao je Vučić Putinu.

Naglasio je kako će Srbija čuvati vojnu neutralnost naglasivši kako je uvjeren da je Srbija jedina država na Zapadnom Balkanu s takvim stavom.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Poklon za Putina

Vučić je zahvalio Putinu na svemu što radi za Srbiju te ga pozvao u Beograd.

"Bila bi to velika čast za našu zemlju i narod", kazao je te poklonio knjigu "Moja predivna Srbija" ruskom predsjedniku.

Putin je naglasio kako je uvjeren da moraju razgovarati o situaciji u regiji te naglasio zadovoljstvo odnosima Rusije i Srbije

"Sa zadovoljstvom primjećujem i rast trgovinske razmjene. Pri tom je taj rast neprekidan. Prošle godine iznosio je 23 posto, a u prvih šest mjeseci ove godine preko 13 posto. 

Razgovor je potom nastavljen iza zatvorenih vrata. 

 

Komentara 19

NO
nogogaz
15:15 02.10.2018.

Otvoreno takmicanje domoljuba ko ce vise i kvalitetnije uvridit srbe!

SL
slovenacfranc
16:02 02.10.2018.

Kad bi islamisti sa Kosovo krenuli na srbiju hrvati bi stali na stanu islamista...zato isterat hrvate iz unio jer nisu za europsku civilizacio....Sto bi volio svi albanci da nasele dalmaciju!!!

VZ
vuk.zecevic.9
20:02 02.10.2018.

franc ne sikiraj se oni to vec rade ali su krenuli sa granice Slovenije prrma dolje.nikad se ne veseli tudjoj nesreci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije