Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srpski premijer

Vučić EP-u: Tko je pustio Šešelja iz Haaga, mi ili vi?

Aleksandar Vučić
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
27.11.2014.
u 17:44

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj na konferenciji za medije danas je istaknuo da su suradnici premijera Aleksandra Vučića "zaštićeni kao bijeli medvjedi".

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj na konferenciji za medije danas je istaknuo da su suradnici premijera Aleksandra Vučića "zaštićeni kao bijeli medvjedi" te dodao da Vučić "samo fingira borbu protiv kriminala".

– Srpska radikalna stranka smatra da Vlada premijera Aleksandra Vučića samo fingira borbu protiv kriminala. Umjesto da uhiti glavne kriminalce, najbliže suradnike Aleksandra Vučića: Aleksandra Vulina, protagonista njegove politike, Maju Gojković i Igora Mirovića, ona se bavi pojedincima, nad kojima se provodi medijski linč izjavama političara iz vrha režima – kazao je Šešelj te je nabrojao afere u kojima su sudjelovali političari iz vrha režima i njihovi suradnici. Tvrdi da su u tim aferama "opljačkana Srbija". – Koristim ovu konferenciju za novinare da još jednom izazovem Aleksandra Vučića na direktan TV duel na jednoj od televizija s nacionalnom frekvencijom, a on neka sam izabere na kojoj – poručio je srpskom premijeru Šešelj, objavila je Srpska radikalna stranka.

"Tko ga je pustio iz Haaga, mi ili vi?"

Srpski premijer Aleksandar Vučić kazao je da je tekst rezolucije o Šešelju koju je danas usvojio Europski parlament, a predložili su je hrvatski eurozastupnici, uvredljiv, uznemiravajući i razočaravajući za Srbiju i njezine građane. – Srbija je danas osuđena što nije politički i pravno adekvatno reagirala na dolazak gospodina Šešelja. Tko ga je pustio iz Haaga, mi ili vi? Jeste li nas pitali nešto o tome. Niste – poručio je Vučić na izvanrednoj konferenciji za novinare i dodao da Srbiju Haaški sud nije obavijestio ni o uvjetima pod kojima će Šešelja pustiti, piše Blic.

Vučić se zapitao zašto je Europski parlament "izašao u susret ksenofobiji i utvarama iz prošlosti, umjesto suradnji, širenju tolerancije, miru i konačnom zatvaranju balkanskih rana i zakopavanju balkanskih grobova. –  Ako je to napravljeno samo zbog hrvatskih izbora, mogu reći da neodgovorniju predizbornu kampanju nikada nisam vidio – kazao je srpski premijer.

Žele li naštetiti Srbiji?

Upitao se i zašto je donijeta rezolucija u kojoj se Srbija "optužuje za nešto što nitko od njih ne razumije". – Ili je u pitanju licemjerje neslućenih razmjera ili žele naštetiti Srbiji iz nekih drugih razloga. Treće ne postoji – rekao je Vučić. Tvrdi kako nema čovjeka na svijetu koji srpsku vlast može povezati s Vojislavom Šešeljem.

– O njemu neću govoriti i neću ući u matricu koju bi nametnula hrvatska Vlada ili europski parlamentarci. Oni su u tome uspjeli jer je to bio njihov interes, zato što neki žele umanjiti ugled Srbije u Europi i svijetu, zato što nije ni mala ni beznačajna kao što je bila, nije vreća za udaranje kao što je bila i zato što Srbija, i što se njezine ekonomije tiče, nije i neće biti slaba kao što je bila – kazao je Vučić.

>>Tekst rezolucije o Šešelju kritičan, u raspravi i pohvale Srbiji

>>'Šešelj je ratni zločinac. Zlu i mržnji ne treba davati prostora'

>>HND šokiran Šešeljem na Bujici, Osječka TV: To je uplitanje u uređivačku politiku

Komentara 124

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
18:12 27.11.2014.

E moj vučiću, pa nije šešelja pustio ni EP na slobodu. To nije poanta... Poanta je: osuđuješ li ti govor mržnje i pretenzije prema tuđem teritoriju - ili ne. ... Na to ti odgovori, a o ostalome ćemo lako... O svemu si trkeljao samo ne o biti stvari, zato što ne možeš i ne smiješ osuditi nekoga tko mlati o velikoj srbiji, zato što i ti tako misliš.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
17:52 27.11.2014.

Ajde Vučiću priznaj, kada si vidio četničke skupove po Srbiji stislo te malo oko srca nostalgija..

DU
Deleted user
18:28 27.11.2014.

vidi se koji je to način razmišljanja, usporediti Generala Gotovinu , pravedno i pravomoćno oslobođenog sa četničkim koljačem , no ne čudi pa i on sam je sljedbenik iste ideje i partije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije