Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Političko dno dna!?

Vučetić optužio HDZ-ovog gradonačelnika za sadizam: Patnje onkoloških bolesnika se nastavljaju

Marko Vučetić, bivši saborski zastupnik, filozof i profesor
Marko Dimic/PIXSELL
19.07.2021.
u 18:16

Nije prošlo niti dva mjeseca od održanih izbora, saznajemo da će linearni akcelerator u Zadar stići najranije 2024. godine. Sljedeći lokalni izbori bit će 2025. god, navodi Marko Vučetić

Predsjednik zadarskog gradskog vijeća Marko Vučetić oštro je napao zadarskog gradonačelnika i neke medije za sadizam iskorištavanje patnji onkoloških bolesnika. Zadrani oboljeli od najtežih bolesti naime na terapiju putuju u Split jer zadarska Opca bolnica nema linearni akcelerator.

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić podržao je inicijativu lokalnog portala za nabavkom linearnog akceleratora uoči lokalnih izbora i najavio uređaj do kraja ove godine u Zadru. Nakon izbora je pak objavljeno da se to neće dogoditi prije 2024.godine odnosno do pred sljedeće izbore.

Predsjednik gradskog vijeća u kojem je Dukicev HDZ manjina, Marko Vučetić je u svom statusu objavio da je ovo dno dna

- Postavlja se pitanje ima li gradonačelnik Dukić pravo angažirati savjetnike i za to im isplatiti mjesečnu savjetničku naknadu? Ima, to je njegovo pravo i ništa od toga nije u ingerenciji Gradskog vijeća. To je isključivo u domeni njegovih stvarnih potreba za savjetnicima ili, ako nije riječ o stvarnim potrebama, onda je riječ o specifičnom poimanju morala onih koji su angažirani, ali i onog tko takve angažira. Koliko, primjerice, košta HDZ umirovljeni konzervator Miljenko Domijan kada snima spot u kojem hvali Dukića, kojemu je bio i kojemu će i dalje biti savjetnik, a koliko će koštati građane Zadra kada je savjetnik, ovisi o tome kako poima moral ovaj umirovljeni konzervator. Zašto, uostalom, konzervatori ne bi konzervirali i moral? Ista je stvar i s Jerkom Trogrlićem ili Tihomirom Bakarićem.

No, osim ovog poimanja morala na individualnoj razini, koje je takvo kakvo jest jer drugačije ne može biti, pojedinci su naprosto takvi – moralni ili nemoralni, s cijenom ili bez cijene, principijelni ili pragmatični, mene muči nešto drugo, a to je šutnja na razini strukture i društva. Tu više nije riječ o (ne)moralnim pojedincima, riječ je o nečemu mnogo gorem – riječ je o društvenom toleriranju sadizma.  Prije samo nekoliko mjeseci, medijske redakcije i udruge koje navodno zastupaju prava pacijenata, bile su u ekstazi zbog toga što je Dukić osigurao linearni akcelerator za liječenje onkoloških bolesnika, i to u Općoj bolnici Zadar. Uređaj je trebao stići u Zadar krajem ove godine. Tako je tvrdio Dukić, tako je tvrdio njegov pr, tako su tvrdile medijske redakcije. Tako su, dakle, tvrdili svi oni koji ovih dana šute ili pokušavaju pronaći racionalnu argumentaciju zašto se to neće dogoditi. E, ti koji sada šute ili to opravdavaju su sadisti.

Nije prošlo niti dva mjeseca od održanih izbora, saznajemo da će linearni akcelerator u Zadar stići najranije 2024. godine. Sljedeći lokalni izbori bit će 2025. god. Na njima će, dakle, ova plejada sadista opet obećati linearni akcelerator za zadarske onkološke bolesnike. Sadizam je dno dna. Ako me pitate, bih li 2025. godine htio biti sadist koji iskorištava patnju onkoloških bolesnika ili onkološki bolesnik koji svakodnevno putuje na terapiju u Split, odgovor je nedvojben – uvijek biram biti čovjek, a čovjek pati, obolijeva, liječi se, živi i umire. Sadisti ne žive, oni uživaju u neosjetljivosti prema patnji, zato i instrumentaliziraju one koji pate. Sadizam je dno dna - i kada obećava, i kada piše, i kada šuti, i kada opravdava, i kada konzervira moral, i kada uzima naknadu... - navodi se u statusu. 

 

 

Komentara 1

Avatar mofo
mofo
18:35 19.07.2021.

Odes u ducan i kupis akcelerator...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije