Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIT ĆE PAKLENO

Stiže toplinski val, očekuje nas 35 stupnjeva!

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
18.06.2017.
u 23:50

Idućih dana nad velikim dijelom Europe vladat će vedrina pa će i UV indeks biti vrlo visok

Pred nama je ljetni solsticij ili suncostaj, dan u godini u kojem se sunce nalazi na svojoj najvišoj poziciji nad sjevernom hemisferom, pa je i snaga sunca sada najjača.

Idućih dana nad velikim dijelom Europe vladat će vedrina pa će i UV indeks biti vrlo visok, u planinama čak ekstreman. To su uvjeti u kojima djeca mogu dobiti opekline za manje od 10 minuta, piše 24 sata.

"Neće biti tako jako vruće kao na Pirenejskom poluotoku, ali možemo govoriti o prvom toplinskom valu ove godine. Naime, prema osnovnoj definiciji, toplinskim valom zovemo period u kojem temperatura zraka pet dana zaredom premašuje prosjek za pet stupnjeva. U našoj unutrašnjosti prosječna temperatura u ovo doba godine je oko 26, pa je o valu vrućine možemo govoriti na oko 31", kazala je Dunja Mazzocco Drvar.

Tu granicu premašit ćemo već u utorak i, unatoč mogućem manjem osvježenju u četvrtak, vrlo vjerojatno će potrajati više od tjedan dana. Dapače, idući vikend mogli bismo već dosegnuti i više od 35 stupnjeva, no nesigurnost prognoze za tako daleke dane ipak još prilično velika. 

 

 

 

Komentara 3

DU
Deleted user
01:58 19.06.2017.

Niti jedna vremenska prognoza u svijetu ne može bit precizna za perod veći od 4 - 5 dana. Zato svi zavodi i agencije, svakodnevno štimuju i ispravljaju prethodne prognoze, a medije koriste da prenesu njihove besmislice i promašaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije