Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upozorenje

'Vrlo je vjerojatno da će se poplave ponoviti'

poplave
Foto: Twitter/KristalinaGeorgieva
1/3
06.06.2014.
u 12:36

Problem neće nestati, zove se klimatske promijene, kaže poznati klimatolog, upozorivši kako se klima drastično mijenja

Poznati klimatolog i nobelovac Woodrow Clark, prilikom gostovanja na Univerzitetu "Megatrend" u Beogradu izjavio je kako je vrlo vjerojatno da će se katastrofične poplave ponoviti, piše Blic.

- Kod vas u Srbiji veoma je vjerojatno da se ponove poplave. Poznato je da se na polovima tope ledene kape i da zato podiže razina mora. Vi u Srbiji se ne morate bojati toga, ali vaši prijatelji u Italiji trebaju se bojati - kaže Clark, koji se klimatskim promjenama bavi zadnjih 20 godina, a bio je i jedan od glavnih istraživača u timu koji je za Treći izveštaj međuvladinog panela za klimatske promjene UN-a 2007. godine dobio Nobelovu nagradu za mir.

Dodaje kako je ironično, dok u ovom dijelu svijeta padaju rekordne količine kiše, u Kaliforniji, odakle on dolazi, posljednjih osam godina kiša slabo pada, manje od prosjeka.

- Trebamo zajedno raditi na klimatskim rješenjima. Problem neće nestati, zove se klimatske promijene - zaključuje Clark.

>>UN o klimi: Nitko neće biti pošteđen!

>>Stiže El Niño, evo kako će utjecati na Europu, Aziju i Ameriku!

Komentara 2

OB
Objektivno...
07:49 07.06.2014.

... jel to znači da već sada možemo ponovo zvati onaj broj 060 da pomognemo novim poplavljenima? Čiji je to zapravo broj i jel na njemu netko (i tko?) uzima neku proviziju? Na Novoj TV vidim da ispod broja piše nešto jako sitno što očito netko ne želi da raja vidi... Ta sitna slova su uvijek jako jako bitna. i u kutiji za lijekove i na poleđini ugovora za osiguranje. Ukucam na google SSNMT i Rafo i Saša pa na netu vidim da je prije par godina bilo nekih "igara" baš sa tim 060 brojem kad su gledatelji navalili zvati za svog kandidata... Vidim da su se TV i vlasnik broja prepucavali ko je kriv i ko je zavaljo lovu. Glavna nagrada - Fiat Punto ... Spominje se i neka sića od 100.000 kn. Ko zapravo broji te sve silne pozive i na koji račun sjeda ta lova? Ništ ne kažem, samo pitam ako netko pouzdano zna nek napiše komentar na ovaj forum...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije