Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezolucija Zemlja

Vrijeme je za promjenu

Rezolucija Z
Envato elements
26.10.2021.
u 14:51

Večernji list pokreće veliku ekološku akciju pod nazivom Rezolucija Zemlja

Za nešto manje od tri desetljeća više neće biti ribe u morima. Za 59 godina nećemo se buditi s jutarnjom kavom jer biljka arabika više neće postojati. Do 2025. će u oceanu na tri tone ribe biti jedna tona plastike. 

Svake sekunde bacimo 1000 laptopa, a naši unuci nikada neće moći doživjeti koraljne grebene niti Amazonu. 

Ne promijenimo li postojeće ekološke trendove, ovo je naša realnost.

Večernji list pokreće najveću ekološku akciju u Hrvatskoj s ciljem podizanja svijesti o zaštiti i očuvanju okoliša kako bi potaknuo svakog pojedinca na aktivan angažman i svjesno sudjelovanje u zaštiti okoliša. 

Uslijed sve većih posljedica na klimatske promjene koje su uvjetovane čovjekovim djelovanjem, a one su sve vidljivije, projektom Rezolucija Zemlja ukazujemo na to koliko su teme vezane za okoliš, ekologiju i ekološku osviještenost prijekopotrebne.

Glavni fokus projekta je spojiti konkretne društveno-korisne ekološke aktivnosti te kroz njih utjecati na široku javnost i aktivno širiti svijest o okolišu i njegovoj zaštiti. 

Večernji list kao krovna medijska institucija u Hrvatskoj želi povezati što više sudionika na lokalnim i nacionalnim razinama koji će zajedničkim snagama te kroz uključenost zaista doprinijeti vidljivoj promjeni ekološke osviještenosti, kakva zaslužuje biti istaknuta, te koja će se pamtiti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije