Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.05.2014. u 12:00

Slovenci i Srbi priuštili su svojim građanima izvanredne izbore kako bi se stvorile održive vlade. Imaju li hrvatski građani to isto pravo kao susjedi?

Slavko Linić bio je državni činovnik starog kova. Njegovo zastarjelo shvaćanje ekonomije, sklonost lomljenju preko koljena, nasilna i definitivno svadljiva narav te mreža čudnih prijateljstva sprečavali su ga uz svu silnu motivaciju da postane SDP-ov čovjek za promjene. Ali njega se, nekako, bez obzira na te felere u osobnosti, s punim uvjerenjem moglo nazivati ministrom. Njegova pak “zamjena” Boris Lalovac sa svojim referencijama i godinama iskustva bio bi primjereniji poziciji šefa financija neke malo bolje općine ili omanjeg gradića. Navodno je “dobar dečko” sklon dogovorima, a zapravo samo partijski pijun ostavljen na kraju dana sam u raspadajućem Ministarstvu da – ugasi svjetlo.

Otišao je jedan pomoćnik, pa šefica Porezne, negdje u hodnicima mjesecima traže novog šefa HBOR-a, sada kad odlazi Linić svima postaje jasno da nam hitno treba financijski vizionar velikog kalibra, a Lalovac objavljuje nekakav suspektno nerazumljivi plan novog ogromnog “preporoditeljskog” nekretninskog fonda nepoznatog cilja i svrhe te iznenada postaje osobom koju ćemo zvati ministrom. Tako karakteristično za, što bi rekao premijer, slučajnu Hrvatsku sa slučajnom vladom koja je, nimalo slučajno, pretvorila Lijepu Našu u najneuspješniju zemlju u EU.

S obzirom na opći nered u vladajućoj koaliciji i težinu fiskalnih pozicija te najnovije smjene, postalo je očigledno da je Hrvatska zrela za prijevremene izbore. Slovenci i Srbi priuštili su svojim građanima izvanredne izbore kako bi se stvorile održive vlade. Imaju li hrvatski građani to isto pravo kao susjedi?

>> Linić o smjeni: To je odluka premijera i ja je prihvaćam. O svemu ću govoriti nakon 25. svibnja

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije