Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Vrijeme će idućih dana biti 'izazovno': Temperature će biti od -2 pa ponegdje i do 20 °C

Zagreb: Kišno jutro u centru grada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
29.11.2023.
u 19:58

U gorju je noćas ponegdje moguć snijeg, a s porastom temperature slijedi kiša

Idućih dana očekuju nas raznovrsne meteorološke pojave, a vrijeme će biti iznimno nepouzdano. Zbog svega toga, HRT ističe kako će vrijeme biti prilično "izazovno". Premda zimski uvjeti u ovo doba godine ne bi trebali biti neuobičajeni, u nastavku tjedna valja biti na oprezu, s obzirom na donedavnu iznadprosječnu toplinu. 

U četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu vrijeme biti umjereno do pretežno oblačno, a malo kiše past će u Posavini. Bit će sve toplije, sredinom dana oko 8 °C, a navečer moguće i iznad 15 °C. U središnjoj Hrvatskoj umjeren jugozapadnjak donosit će vlažan zrak i mjestimičnu kišu. Ujutro će biti oko -2 °C pa se kiša može smrzavati u dodiru s tlom. Najviše oborine past će na zapadu, prognozira za HRT Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys.

U gorju je noćas ponegdje moguć snijeg, a s porastom temperature slijedi kiša. U Gorskom kotaru treba paziti, posebice pred jutro, zbog mogućnosti poledice. Puhat će umjeren i jak jugozapadni i južni vjetar, lokalno s olujnim udarima.

VEZANI ČLANCI:

U Dalmaciji će biti promjenjivo oblačno, a mjestimice je moguća kiša. Južnije će biti i sunčanih razdoblja. Najviša temperatura zraka bit će od 12 °C u unutrašnjosti do 18 °C na otocima. Na krajnjem jugu očekuje se promjenjivo oblačno vrijeme. Prijepodne će biti sunčanih razdoblja, a mjestimice i kiše. Temperatura zraka danju može porasti do oko 18 °C.

Na kopnu će se južina nastaviti u petak kada će najkišovitije biti u gorju. Temperatura će dodatno porasti, a na istoku može doći i do 20 °C. U subotu slijedi zahladnjenje, ponajprije u gorju i snijeg. U nedjelju će biti još hladnije. 

Na Jadranu će biti promjenjivo. U subotu je moguća grmljavina, a u nedjelju bi se trebalo razvedravati. Bit će razmjerno vjetrovito, a od subote i s burom koja će do ponedjeljka oslabjeti.

VIDEO Snijeg u Dugopolju

Komentara 1

Avatar KalebJosua
KalebJosua
22:02 29.11.2023.

-2 velebit +20 Vela Luka, a tek na Aljasci -9 a u Floridi +27

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije