Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vukovarski sudac

Vrijeđao stranke, ali dobio ustavnu bitku

Marko Rogulja
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/2
30.04.2014.
u 20:00

Ustavni sud smatra da DSV treba opet odlučivati o vukovarskom sucu

Na požurnice stranaka vukovarski sudac Marko Rogulja (69) odgovarao je riječima: “Što bi oni htjeli”. Optuživao ih je i da “fantaziraju” te “notorno lažu”.

– Što god netko neće ili ne zna, to guraj sucu Rogulji jer, eto, baš je njega odabrao kompjutor. Kao da sam ja kompjutoru brat pa jedino mene poznaje – napisao je u očitovanju predsjedniku Općinskog suda u Vukovaru Davorinu Smičiću koji ga je prozvao da nije ispunio sudačku normu. Zbog “neprimjerenog rječnika” kojim je, obrazloženo je, naštetio ugledu suda i struke, stegovno je kažnjen i razriješen je dužnosti u prosincu. Odluka je to Državnog sudbenog vijeća, a donesena je pet mjeseci prije njegova odlaska u mirovinu.

Do mirovine 18 dana

Sudac se žalio Ustavnom sudu koji je nedavno i ukinuo odluku DSV-a.

– Nisu navedeni valjani razlozi zbog kojih se smatra da ponašanje suca, samo po sebi, može štetiti ugledu suda – piše u odluci Ustavnog suda. Treba istražiti, navodi se, i jesu li neka pismena, odnosno stegovna djela “pala” u zastaru.

– Nijednu olakotnu okolnost DSV nije naveo u kazni. Riječ je o iskusnom sucu sa 52 godine staža, od kojih 35 u pravosuđu, a uvjete za mirovinu imat će 18. svibnja – piše. Sudac će se tako opet naći na dnevnom redu DSV-a.

Razlika u plaći 30.000 kn

– Ima pravde i treba vjerovati u pravni sustav, pozdravljam Ustavni sud i čestitam mu! Ako sudac ne može zaštititi sam sebe, što da onda rade drugi građani bez pravnog znanja – ističe Rogulja. Do 70. rođendana i umirovljenja ima još 18 dana. – Ne znam hoće li se oni uspjeti do tada sastati. U pitanju je i razlika u plaći od 30.000 kuna i još toliko otpremnine na koju imam pravo ako se ukine odluka o suspenziji – zaključuje.

Komentara 3

BO
booloo
14:38 01.05.2014.

zaštičeni zakonom bolje od ličkog medvjeda. na moju ustavnu tužbu sud odgovori da nije nadležan.

OB
Objektivno...
08:10 01.05.2014.

Jel' ovaj sudac za vrijeme radnog vremena slao kakve "hot" SMS-ove nekim bakicama?

OB
Objektivno...
13:47 03.05.2014.

Samo dva komentara do sada u ovih par dana!? Žmirimo nad pravosudnom stranošću po kojoj je zagrebao ovaj čovjek....Ovo je diskriminacija prema ovom čovjeku kojeg se ignorira čak i komentarima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije