Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obračun na sudu

Sudac za mobbing tuži Ministarstvo i šefa: On kod Sabe ide po instrukcije

marko rogulja
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/2
26.02.2014.
u 21:30

Rogulja tvrdi da ga “godinama uznemirava i podcjenjuje” predsjednik suda D. Smičić koji mu, tvrdi, oduzima predmete.

Sudac Općinskog suda u Vukovaru Marko Rogulja (69), koji je u prosincu prošle godine suspendiran i udaljen s dužnosti jer je, kako se navodi u obrazloženju, koristio neprimjeren rječnik u službenim spisima, podigao je tužbu za mobbing protiv Ministarstva pravosuđa.

Govoreći o optužnici i razlozima za njeno podizanje, Rogulja, koji do mirovine ima dva mjeseca, kaže da ga na poslu “godinama uznemirava i podcjenjuje” predsjednik suda Davorin Smičić koji mu, kako tvrdi, oduzima predmete i dodjeljuje drugim sucima, pri čemu mu novi ne stižu. Kaže da mu je prošla predsjednica suda 2009. godine prebacila 250 starih predmeta drugih sudaca kao i da nije mogao raditi svoj posao normalno zbog stalnih izvješća koja su se zahtijevala od njega.

– Predsjednik suda nije stručan, a umjesto na sudu, sjedi svaki dan u uredu gradonačelnika Željka Sabe i prima instrukcije – rekao je Rogulja.

Inače, predsjednik Smičić poslao ga je na stegovni lani u lipnju zbog rječnika “koji nije pravno, moralno ni etički prihvatljiv”, a koristio ga je u prigovorima protiv Smičića kao i u obrazloženju presuda. Tako je na požurnice stranaka odgovarao i sa “što bi oni htjeli”. Rogulja je navodno imao na stotine neriješenih predmeta. Na upit o optužbama predsjednik suda Smičić nije odgovorio.

>>Pet mjeseci radimo bez plaće uz mobbing i zastrašivanje

>>Mobbing cvate u krizi: Lani u Hrvatskoj pet presuda

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Komentara 20

MX
MXLCLGTG
21:56 26.02.2014.

zar je Sabo jos na slobodi nevjerovatno kakvo tuziteljstvo

AN
ANM
22:43 26.02.2014.

Zar je nešto čudno? To je nova pravednost!!!

LU
Lucina
22:46 26.02.2014.

Zar sabo nije u zatvoru sta on trazi na slobodi vise je stete nanijo Vukovarcima nego srbi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije