Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vrhunac sezone lošiji nego onaj prošle godine, evo i top 10 ovogodišnjih destinacija

Domaći turisti najviše su posvećivali otok Vir, a strani Rovinj i Poreč.
06. kolovoza 2019. u 17:35 63 komentara 9443 prikaza
Turistička patrola u Medulinu
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Prema najnovijim podacima Hrvatske turističke zajednice ova je sezona, prema noćenjima i broju turista, daleko slabija nego što je bila u ovo vrijeme prošle godine.

I DALJE U PLUSU Turista sve više u Dubrovniku, Splitu, Zadru, Novalji, Rijeci

Prema podacima sustava eVisitor, tijekom srpnja zabilježeno je 4.240.596 dolazaka stranih turista te 356.089 dolazaka domaćih gostiju. Broj noćenja stranih turista je iznosio 26.967.981, a domaćih 3.557.568 noćenja. Ukupni turistički promet (strani i domaći turisti), iznosi 4.596.685 dolazaka i 30.525.549 noćenja, pokazuju podaci HTZ-a.

To je 32.038 manje dolazaka i 402.439 manje noćenja nego prošle godine čime je potvrđeno da je vrhunac sezone ove godine lošiji nego prošle godine. 

VIDEO Kako se odjenuti na vrućinama?

Usred Ferragosta u Hrvatskoj dnevno boravi više od 66 tisuća Talijana HTZ Usred Ferragosta u Hrvatskoj dnevno boravi više od 66 tisuća Talijana

Osim toga, kako navode u izvještaju, najveći promet turista (mjereno noćenjima) ostvarila je Istarska županija, a potom slijede Splitsko-dalmatinska, Primorsko-goranska te Zadarska županija, a gledajući ukupan promet u noćenjima u odnosu na srpanj prethodne godine, rast bilježe županije kontinentalne Hrvatske (ukupno gledano), Ličko-senjska, Zadarska i Dubrovačko-neretvanska županija. Ostale županije bilježe blagi pad.

Top 10 destinacija Hrvatske prema ukupnom turističkom prometu tijekom srpnja (noćenjima) su Rovinj, Vir, Poreč, Medulin, Dubrovnik, Umag, Novalja, Mali Lošinj, Crikvenica i Split.

Domaći turisti najviše su posvećivali otok Vir, a strani Rovinj i Poreč.

Turistička patrola u Medulinu
1 / 3
Ilustracija
Financije
Vrhunska edukacija
Kako primijeniti EXCEL® na konkretnim poslovnim zadacima?

A1 izdvaja za Vas

  • sramitese:

    "lipi moji..slusajte sta cu vam reci,,ovo je zadnje lito..u kom ce te jos moci goste..zafrkati sa cijenama kakvih nema nigdje na svijetu..dogodine ce te piti na slamcicu

  • tajo777:

    Netko laže (tj. netko ne prijavljuje goste)! Kako je moguće da je gostiju manje ako sve zračne luke na moru bilježe rekorde u dolascima a HAC rekorde u broju vozila na autocestama????

  • stefj:

    Da, kažu mi tu u Malom Lošinju da je 7. mjesec bio rijetko viđena katastrofa. Sad se napunilo, Talijani spašavaju sezonu...