Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolivijski predsjednik
Povratak na članak

Popustio pritiscima: Evo Morales podnio ostavku

U međuvremenu ostavku su podnijeli predsjednik parlamenta Victor Borda, nakon što su demonstranti zapalili njegovu kuću, kao i dva ministra. Pobjeda Moralesa na izborima prošlog mjeseca potaknula je prosvjede diljem zemlje

Komentari 22

MK
mksdk
22:42 10.11.2019.

Na što staviti naglasak u ovim vijestima? Na činjenicu da ljevičar vara na izborima? Neee, to je prebanalno. Ali, svi znamo, on to čini poradi višeg dobra i ispravnost njegovih motiva bi nas sve trebala nagnati da zanemarimo takve trivijalnosti kao što su pošteni izbori. Jer, kao što svaki pravi drug zna, cilj opravdava sredstvo.

VL
MA
mateistina
08:35 11.11.2019.

Kao i uvjek ljevičari koriste svaku prigodu da prevare i tko zna koliko su u Hrvatskoj puta ljevičari prilikom prebrojavanja glasova prevarili Hrvate jer logike nema da u Hrvatskoj gdje se je 87% staovništva deklaliralo kao katolici i u toj Hrvatskoj da nam tri puta za predsjednika bude izabran ateisti i mrzitelji Katoličke crkve.Nema logike ako je nas 87% a u saboru nas Katolika svega 45%,pa u novinarstvu i na televiziji svega nas je možda 10% a tako i sudstvo su nam oteli pa ljud iz Gonga koji ko fol vode neovisno izbore a u svom sastavu imaju najmanje Hrvata Katolika i onda se čudimo kako komunjare i izdajnici Hrvatske države imaju toliki broj glasova.Dakle nama Hrvatima nepreostaje ništa drugo nego revolucija jer su sve poluge vlasti od sustva,medija ,prebrojavanje glasova na izborima uzeli ateisti i srbi dakle svi oni koji mrze Hrvatsku državu i Hrvate kao narod

VL
ŽE
Žegarni
22:48 10.11.2019.

Ma kakvi južnoamerikanci, jugoslovenski stručnjaci bi Boliviju i Venezuelu upropastili puno brže. I nakon toga bi kandidirali na izborima da spase zemlju pod imenom Antikorupcijska-/Amsterdamska-/Kukuriku-koalicija. Heeeeehehehehehe

VL
ŽE
Žegarni
22:43 10.11.2019.

Kakva mu je ovo šajkača na glavi?

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
07:39 11.11.2019.

Dvije su izvozne grane bolivijskog gospodarstva - rudarstvo i kokain. Morales je zaustavio kolonijalno iskorištavanje od strane multinacionalnih kompanija i zadržao najveći dio profita od rudarstva u zemlji. Prema već provjerenom "demokratskom" receptu došlo je do dogovora stranih profitera, domaćih pomagača i vojske, sve za narod, državu, vjeru. Ali nije ništa crno-bijelo. U Boliviji je veći dio crkve uz narod i teško će cijelu crkvu bogataši pridobiti za sebe iako je Morales socijalističkih opredijeljenja i reklo bi se naizgled protivnik crkve, ne i vjere. U Brazilu je taj udar na državu uspio i sada se masovno spaljuju šume kako bi bogati zemljoposjednici privremeno dobili zemlju očišćenu od tropskih šuma koja će već za desetak godina erodirati i postati polupustinja. Ali pohlepa SAD-a ide toliko daleko da gramzivo uvoze drogu u kojoj je kokain zauzeo veliki udio i sami sebe zbog zarade truju. Isto tako uvode ugljen u termocentrale i prestaju s borbom protiv klimatskih promjena. To dovodi do ogromnih promjena koje vode u samouništavanja američkog društva i do brojnih društvenih incidenata koji dovode do slabljenja vodeće uloge SAD-a. OK, uskoro će im Velika Britanija postati pridruženi član ali to ne može kompenzirati rast Kine i konkurencije. Bolivija ima masu siromašnog indijanskog ili miješanog stanovništva koje je rasno i domicilno uz Moralesa tako da izbori teško mogu dovesti do prevage stranih interesa. Vojna intervencija je dio tradicije Bolivije, možda se ponovi.

VL
Avatar nekakav
nekakav
06:52 11.11.2019.

a pozadina slučaja je činjenica da američki kandidat nije pobijedio, pa se pokrenuo proces 'analize izbora' i utvrdilo da je moral varao... ono, barem milijun glasova je sam sebi zaokružio, ne... svašta inače, inicijativa je krenula iz glavnog grada usa, gdje je sjedište jedne organizacije američkih država, i tamo su utvrdili izbornu prijevaru. pošto je morales 2006. ukinuo mnogo monopolizma, otjerao dosta američkih korporacija, i time uzeo lijepu zaradu dijelu bolivijaca, u zemlji je ostalo dosta njegovih protivnika. ovo je vraćanje na staro, opet će zemljom upravljati amerika, opet će seljaci ostati bez ičega. a stopa siromaštva pod moralesom se smanjila dvostruko, ulaganja u infrstrukturu i općenito u javne usluge se znatno povećale, u 10 godina morales je usmjerio 10 puta više novca nego njegovi prethodnici u 30 godina , i tako dalje.

VL
LA
lajh1985
22:32 10.11.2019.

Pritisak rusije ili amerike :)

VL
PR
prokurator
01:09 11.11.2019.

velika pobjeda za trumpa, trumpoide, trupla, i ostale usa tajne službe.

VL
KB
koprivnicakrizevci.besplatniog
22:55 10.11.2019.

Ovo je ubiti bio državni udar !!! Za 13 godina vladavine digao je srednju klasu i sad su si ti isti pucali u koljena jel ima stiže USA demokracija !!!

VL
SM
siki_miki
22:40 10.11.2019.

Regime change crno na bijelo. Sad ce Ameri radit na tome da sprijece novu kanididaturu. Jer ako ga ne sprijece, opet ce oporbom pomesti pod na izborima, i to bez kontroverzi.

VL
Avatar Snijeg
Snijeg
22:24 10.11.2019.

u sljedecim vijestima..KGK nije podnijela ostavku jer nema pritiska ...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.