Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon što je sucu Turudiću vraćena odluka u slučaju ubojstva Ivane Hodak
Povratak na članak

Vrhovni sud: Za napušteni prostor ne treba sudski nalog

Odvjetnik Veljko Miljević tumači da se nalog o pretrazi odnosi na osumnjičenika, a ne na vlasnika.

Komentari 6

OB
-obrisani-
00:10 03.12.2009.

Svi putevi vode na Pantovčak i tu leži istina o sluačaju pokojne Ivane Hodak..Bradonja,ti si naručitelj ubojstva,pa se sad raspitaj tko te optužio,pa i mene tuži kao Petričića.....

VL
MM
Mladen Miletić
22:09 02.12.2009.

Vrhovni sud: Za napušteni prostor ne treba sudski nalog... Molio bih preciznu definiciju šta je napušteni prostor i koje3 veličine i od koje godine vrijedi ? Kako se dokaziva i utvrđiva i tko to obavlja -napušteni prostor ?

VL
OB
-obrisani-
23:30 02.12.2009.

Da u policiji rade školovani kadrovi odavno bi se uhvatio pravi ubojica a kod nas u policiji rade vodoinstalateri i kako onda oćekivati da nešto riješe!Vratite na posao prave policajce koje ste u ime partija sklanjali sa njihovih funkcija kad bi otkrili kriminal u državnim firmama!

VL
OB
-obrisani-
23:33 02.12.2009.

Sjetite se Bandića i kako je policajac ostao bez posla i danas da taj lik bude presjednik države!

VL
RA
rackizel
08:37 03.12.2009.

Vrhovni sud: Za napušteni prostor ne treba sudski nalog Može li Vrhovni sud onda objasniti što u stvarnosti znači - privatno vlasništvo? Prema naslovu mogu zaključiti da sam i ja ovlašten prodati neki objetk kojeg smatram napuštenim. Koje igre bezz granica, sramota. No, kad malo bolje promislim, jedan sudac ustavnog suda nije platio porez pa nikom ništa. Da se razumijemo, nisma čitao članak, niti neću, jer me sadržaj ne zanima, naslov jasno pokazje da u Hrvatskoj ne postoji privatno vlasništvo kao stvarno, već samo na papiru. Što u stvarnosti znači napušten prostor? Po Zagregu je izlog do izloga,a iza njega su napušteni prostori koji su trošak za građane Zagreba, a nekad se u njima radilo i hranilo obitelji zanatom, obrtom. U ovoj i ovakvoj državi građani su naprosto prisiljeni napuštati odjekte.

VL
OB
-obrisani-
16:15 03.12.2009.

To je u najmanju ruku čudno. Ovaj nije vlasnik, nego privremeni korisnik . A sam vlasnik je več prijavljivao prvoga za nedozvoljeno korištenje njegovog vlasništva, što nedvojbeno dokazuje da imanje nije napušteno, nego da u prvim prijavama policija nije postupala. Ali isto tako da se nemože govoriti o napuštenom posjedu ili vlasništvu jer vlasnik nemože biti u isto vrijema na dva mijesta tj. u kuči i sjeniku istovremeno. Dakle budući je poznat vlasnik (po prijavama) za pretres po sumnji bio bi potreban nalog, jer se nije radilo o vlasniku nego o sadašnjem osumnjićeniku za kojeg pretpostavljam da nije u rodu sa vlasnikom.. .....Međutim sasvim je druga stvar što se nalog nije tražio iz jednostavnog razloga jer policija nije ni znala a niti je mogla znati da će tamo naći inkriminirajuće dokaze

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.