Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presude

Vrhovni sud: I u Vinkovcima nezakonito naplaćuju grijanje

radijator
Arhiva Večernjeg lista
08.06.2013.
u 08:54

Presuda Vrhovnog suda navodi kako se svaki građanin može isključiti iz sustava i distributer ne može takvom kućanstvu i dalje slati račune i tražiti da se podmire pa savjetujemo građane da tuže GTG

Predsjednik Udruge potrošača Grada Vinkovaca, Željko Martinović godinama tvrdi kako distributer grijanja u Vinkovcima nezakonito naplaćuje grijanje, a ovih dana dobio je i potvrdu kako je u pravu kroz presudu Vrhovnog suda. Martinović tvrdi kako tvrtka GTG, (grijanje,tržnica,groblje) naplaćuje grijanje prema kvadraturi stana iako s korisnicima nema potpisan ugovor, što nalaže zakon, čak šalju račune i onim kućanstvima koja su se isključila iz sustava i prešla na druge vrste grijanja pa su mnogi Vinkovčani završili i na sudu jer su odbili platiti račune za uslugu koju nisu koristili. 

- U presudi Vrhovnog suda se navodi kako se svaki građanin može isključiti iz sustava i distributer ne može takvom kućanstvu i dalje slati račune i tražiti da se oni plate pa ćemo sada savjetovati građanima koji su imali takav slučaj i završili na sudu, neka tuže GTG i već je jedan naš sugrađanin dobio presudu u svoju korist jer općinski sudovi moraj uslušati Vrhovni sud. Manje od polovice stanova u Vinkovcima ima razdjelnike i plaćaju stvarno potrošenu energiju za grijanje što je GTG odbijao priznati, ali sada mora jer i u presudu Vrhovnog suda se navodi kako zakon kaže da za svaku prodanu energiju mora postojati obračun s izraženim količinama, a toga nema u načinu obračuna grijanaj GTG-a prema kvadraturi stana. Mi koji imamo razdjelnike, možemo štedjeti i trošiti koliko nam je potrebno i prema tome i plaćati račune - kaže Željko Martinović dodajući kako je o ovoj presudi izvješćen i GTG i očekuje da prema njoj i postupa.

Martinović dodaje kako GTG s korisnicima nema ugovore pa naplaćuje grijanje \"odoka\" prema kvadraturi stana, ali to nakon presude više neće biti moguće. Elvis Kovačević, direktor GTG-a kaže kako je za njega mjerodavna HERA koja određuje ciejne, odobrava isključenja iz sustava i sve ostalo, a s presudom Vrhovnog suda je upoznat. - Sve zahtjeve o isključenju proslijeđujemo HERA-i koja odlučuje. Razgovarao sam s gospodinom Martinovićem i ponudio da razgovaramo sa svim stanarima u zgradama koji žele ugraditi razdjelnike, ali valja ljude upozoriti da što ih se više odluči na razdjelnike, to je povoljnije. I sada bez problema takvim stanarima naplaćujemo grijanje prema pokazanoj potrošnji - kaže Kovačević.

>>\'Grijanje u Vukovaru godinama se naplaćuje na nezakonit način\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije