Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DORH preuzeo slučaj kume

Vrh HDZ-a poručuje: Ministrica Žalac pokazala se nezrelom

Marijana Obradović
Foto: Požeška biskupija
1/3
23.03.2019.
u 11:16

Govoreći o nesreći, Natalija Baričević rekla je da bi se sve potpuno zataškalo da prijateljica ministrice Gabrijele Žalac, Marijana Obradović, nije imala peh pa joj je s Volkswagena otpala registarska oznaka. – Da nije bilo toga, vjerojatno se nikada ne bi ni saznalo tko me pokosio – rekla je Baričević.

Prometna nesreća koja se 30. prosinca 2018. dogodila u Jakšiću u Požeško-slavonskoj županiji tek ovih dana, nakon što je objavljena u medijima, dobiva sasvim drugu dimenziju. Nesreću je skrivila Marijana Obradović, kuma i najbolja prijateljica ministrice Gabrijele Žalac, koja je pod utjecajem alkohola autom, u kojem je vozila dvoje malodobne djece, naletjela na pješakinju koja je hodala nogostupom.

Teže tjelesne ozljede

Pješakinja Natalija Baričević zadobila je potres mozga. Obradović je pobjegla s mjesta nesreće, ali s obzirom na to da joj je otpala registarska oznaka policija ju je pronašla na kućnoj adresi. Utvrdila je tada da je Obradović pijana vozila automobil, ali protiv nje, iako je pobjegla s mjesta nesreće, nije podigla kaznenu nego prekršajnu prijavu. Pojašnjeno je da je u nesreći pješakinja zadobila lakše tjelesne ozljede.

VIDEO Andrej Plenković o Gabrijeli Žalac:

Tek nakon pritiska javnosti, kad su postavljena i pitanja radi li se o zataškavanju s obzirom na to da joj je kuma ministrica u Vladi RH, tužiteljstvo je odlučilo zaustaviti prekršajni postupak i utvrditi ima li elemenata za kazneni postupak. U jučerašnjem priopćenju PU požeško-slavonske navodi se i da su poslije nesreće izuzeti uzorci krvi i urina te da je naknadno zaprimljenim nalazom potvrđeno da je vozačica u vrijeme prometne nesreće imala 1,34 promila alkohola u krvi. Sada će predmet istrage biti i bijeg s mjesta prometne nesreće kao i nepružanje pomoći ozlijeđenoj osobi.

– PU požeško-slavonska u prilično detaljnom priopćenju pojasnila je sve postupke. Koliko znam, načinili su posebno izvješće o relevantnim saznanjima i uputili ga DORH-u. To izvješće je sada u DORH-u, koji može nalagati posebna vještačenja i posebne radnje sukladno procjeni vezanoj uz dokumentaciju koja mu je dostavljena – rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Govoreći o nesreći, Natalija Baričević rekla je da bi se sve potpuno zataškalo da prijateljica ministrice Gabrijele Žalac, Marijana Obradović, nije imala peh pa joj je s Volkswagena otpala registarska oznaka.

– Da nije bilo toga, vjerojatno se nikada ne bi ni saznalo tko me pokosio – rekla je Baričević.

“Radi svoj posao”

Žalac je samo dan poslije svoje prometne nesreće, kada je naletjela na 10-godišnju djevojčicu u Vinkovcima, bila na krštenju petog djeteta svoje kume Marijane Obradović u Jakšiću. Pokušali smo razgovarati s Gabrijelom Žalac o nesreći koju je izazvala njezina kuma, ali je do zaključena ovog broja nismo uspjeli dobiti.

Visoki izvor iz HDZ-a rekao nam je da to sa Žalac “ne može dugo trajati” i da je “pokazala veliku nezrelost”.

Kada je riječ o njoj, jučer je Gradski odbor HDZ-a Vinkovci priopćenjem za javnost iskazao punu podršku ministrici, i to, kako se navodi, “zbog izuzetnih uspjeha u Ministarstvu koje joj uistinu nitko ne može osporiti“. Navode i kako je u Vinkovce, od kada je Žalac ministrica, iz fondova EU došlo oko 600 milijuna kuna te da se nadaju da će se i dalje nesebično zalagati za razvoj kako svojih Vinkovaca, Slavonije i cijele RH.

Član GO HDZ-a Vinkovci je i Tomislav Čuljak kojega su neki prepoznali kao osobu koja „sapleće“ Žalac. Kako doznajemo, Čuljak, koji je blizak Plenkoviću, podržao je izbor Žalac za ministricu. O Žalac se jučer oglasio iz Bruxellesa i premijer Plenković.

– Ona radi svoj posao, ima zadaću nastaviti ono što smo napravili u našem mandatu. Zatekli smo devet posto ugovorenog (novca iz fondova EU, nap. a.), a sada smo na 65 posto... A što se tiče prometne nesreće, nažalost, dogodilo se, žao nam je, najvažnije je da je djevojčica dobro – rekao je Plenković.

Komentara 43

Avatar Urbani
Urbani
13:15 23.03.2019.

Tko je kum Bernardicu..

Avatar nisam_robot
nisam_robot
16:02 23.03.2019.

I novinari imaju kumove i ako je to nacin njihovoga razmisljanja onda sigurno i oni pisu u korist odnosno svjesno ne pisu protiv svojih kumova. Mozda se ova ministrica zamjerila nekom novinarskom kumu i sada se nju i poznanike razapinje kao sto je to standard za nase novinarstvo.

Avatar Urbani
Urbani
14:45 23.03.2019.

Nista od smjene, Zalac je uspjesna i nema krivice. Ovo je iz visokih izvora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije