Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

DORH zaustavio prekršajni postupak protiv kume ministrice Žalac

Na traženje Općinskog državnog odvjetništva u Požegi dostavljena je medicinska dokumentacija o ozljedama oštećenice iz prometne nesreće
22. ožujka 2019. u 10:26 31 komentara 7616 prikaza
Policija u BiH ubila Edina Gačića
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi  zatražilo je od PU požeško-slavonske zaustavljanje optužnog prijedloga i prekršajnog postupka protiv 40-godišnje hrvatske državljanke budući da JE, kako se ističe u priopćenju, ovo državno odvjetništvo poduzelo radnje radi utvrđivanja postojanja elemenata kaznenog djela.

Podsjetimo, Marijana Obradović, inače kuma ministrice Gabrijele Žalac, 30. prosinca naletjela je na pješakinju na nogostupu. Bila je pod utjecajem alkohola te je pobjegla s mjesta nesreće. 

Gabrijela Žalac PROMETNE NESREĆE Policija objasnila zašto je kuma ministrice Žalac dobila samo prekršajnu prijavu

"U povodu zaprimljenih upita novinara vezano za prometnu nesreću od 30. prosinca 2018. u Jakšiću, pokraj Požege, odgovaramo da je Općinsko državno odvjetništvo u Požegi zatražilo od Policijske uprave požeško-slavonske zaustavljanje optužnog prijedloga i prekršajnog postupka protiv 40-godišnje hrvatske državljanke budući da je ovo državno odvjetništvo poduzelo radnje u cilju utvrđivanja postojanja elemenata kaznenog djela, s napomenom da se za isto djelo ne mogu voditi i prekršajni i kazneni postupak. 

Naime, po zahtjevu policije, ovo državno odvjetništvo 31. prosinca 2018. izdalo je nalog za toksikološko vještačenje krvi i urina vozačice, a 11. ožujka 2019. zaprimilo je nalaz tog vještačenja s izvješćem policije (bez medicinske dokumentacije o ozljedama oštećenice) da se radi o lakim tjelesnim ozljedama te o prekršaju.

Mercedes Milan Ivkošić Mercedes u dvorištu imaju svi političari 
kao i ministrica Žalac

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi je 20. ožujka 2019. zaprimilo upit novinara, u povodu kojeg je, s obzirom na to da se nije raspolagalo kaznenom prijavom ni medicinskom dokumentacijom, zatražilo od policije informaciju o postupanju te je istog dana, na traženje Općinskog državnog odvjetništva u Požegi, dostavljena medicinska dokumentacija o ozljedama oštećenice iz prometne nesreće, slijedom čega je ovo državno odvjetništvo naložilo medicinsko vještačenje ozljeda radi njihove kvalifikacije, nakon čega će se utvrditi sve okolnosti nastanka prometne nesreće te donijeti državnoodvjetnička odluka", stoji u priopćenju DORH-a.

Video: Plenković o podmetanju ministrici Žalac

sudski epilog
Milan Popović izgubio spor, Severina pravomoćno oslobođena optužbi za klevetu
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
 • Avatar tipo
  tipo:

  Koliko se vidi iz clanka prestaje prekrsajni jer se vodi kazneni postupak. Sugestija iz naslova izazvala je gomilu nerazmnih komentara koji niti razumiju materiju niti ih interesira.

 • Avatar Becarina
  Becarina:

  Fino, sutra cemo citati o kuminoj baki, preksutra o njezinoj kumi.

 • Demetrija:

  DORH je isto ako ne i više korumpiran od policije.