Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrška Ukrajini

Vrh Europske komisije u Kijevu, prvi put zasjeda u ratnoj zoni, Šuica nije na popisu

Twitter
02.02.2023.
u 10:05

Europskim povjerenicima sugeriran je i primjeren “dress code” u Kijevu. Modni savjet je da se drže uobičajenog poslovnog odijevanja, a da nikako ne nose odjeću zelene boje

Vrh europske komisije po prvi put putuje i zasjeda u ratnoj zoni: europski povjerenici doputovali su u Kijev, gdje danas imaju zajedničku sjednicu s ukrajinskom vladom, u snažnoj gesti podrške Ukrajini u njezinoj obrani od agresije susjedne Rusije i u njezinu približavanju Europskoj uniji.

Ipak, nije svih 27 članova kolegija Europske komisije fizički doputovalo u Kijev: 16 jest, a ostali nisu mogli iz nekog razloga. Dubravka Šuica, Hrvatica na mjestu potpredsjednice Europske komisije, nije na popisu prisutne šasnaestorke, koji je jutros objavila press služba Komisije. Šuica je danas u službenom posjetu Hrvatskoj, priopćeno je.

U Kijevu su Ursula von der Leyen, Josep Borrell, Margrethe Vestager, Valdis Dombrovskis, Maroš Šefčovič, Věra Jourova, Margaritis Schinas, Nicolas Schmit, Paolo Gentiloni, Janusz Wojciechowski, Didier Reynders, Ylva Johansson, Janez Lenarčič, Oliver Varhelyi, Virginijus Sinkevičius i Mairead McGuiness. 

Njihov boravak u Kijevu završava odmah danas, osim za predsjednicu Komisije, koja ostaje jer sutra se u Kijevu održava i summit između EU i Ukrajine, na kojemu Uniju predstavljaju Ursula von der Leyen i Charles Michel.

Portal Politico.eu piše, pozivajući se na interni dokument Komisije u koji su njegovi novinari imali uvid, da je europskim povjerenicima sugeriran i primjeren “dress code” u Kijevu. Modni savjet je da se drže uobičajenog poslovnog odijevanja, a da nikako ne nose odjeću zelene boje, što ugledni senzacionalisti iz Politica (ugledna redakcija, ali uvijek s dozom tabloidnosti) tumače kao pokušaj da se vojno-državnički izgled ostavi rezerviranim za predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog i njegove suradnike. 

>> VIDEO Kod Solovjova o Kosovu: Rusija će pomoći Srbiji da se oporavi od raspada Jugoslavije

 

Komentara 4

PR
prahrvat
16:15 02.02.2023.

bravo, svaka čast ‼

DU
Deleted user
13:31 02.02.2023.

O Bože, samo Zelesnki smije nositi zeleno. Koja je to frajla...

JA
jasamopet
10:24 02.02.2023.

Oh kako ih je divno videti,sad jednu taktičku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije