Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBLIŽILI SE

Vrgorac: SDP i HDZ se udružili protiv Nezavisne liste mladih

Nezavisna lista mladih
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
12.02.2015.
u 08:12

"Ova sjednica je dokazala da ne biraju sredstva i da su se spremni udružiti i čuvati leđa jedni drugima" poručili su iz NLM-a

Vrgorački HDZ i SDP opstruirali su prvu radnu sjednice Gradskog vijeća kojoj je trebao predsjedati Ante Pranić, izabrani predsjednik s Nezavisne liste mladih (NLM) koji su pobijedili na izborima u prosincu prošle godine. Sjednica se trebala se održati u srijedu u 19 sati. Trojica vijećnika SDP-a se nisu pojavila, a uoči samog početka sjednice, vijećnici koalicije HDZ-HSS-HDS-a napustili su vijećnicu, i to na nalog HDZ- ovog gradonačelnika Borisa Matkovića, kako tvrde u NLM-u.

U vijećnici su ostala petorica vijećnika NLM-a i po jedan iz HNS-a i HSP-AS, što nije bilo dovoljno za kvorum. -Očito je riječ o planiranom igrokazu vrgoračkog HDZ-a i SDP-a u svrhu opstruiranja rada Gradskog vijeća. Pretpostavljamo da čelnim ljudima tih stranaka nije dobro sjela naša izborna pobjeda. Na mnoge načine nastojali su nas diskreditirati u javnosti nazivajući nas po potrebi „lijevim“ ili „desnim“. Obje političke stranke su prepoznali u NLM-u glavnu prijetnju svom političkom opstanku. Ova sjednica je dokazala da ne biraju sredstva i da su se spremni udružiti i čuvati leđa jedni drugima u cilju zadržavanja vlastitih političkih interesa ne mareći za interes građana – poručili su iz NLM-a Vrgorca i zaključili kako je nakon ove sjednice svim je jasno da je jedina koalicija u gradu ona između HDZ-HSS-HDS-a i SDP-a.

Pranić tvrdi kako ih je Matković na razne načine opstruirao prilikom pripremanja radnih materijala za sjednicu. Napominje kako su na dnevnom redu bile izrazito važne točke za građane Vrgorca, kao što je zaključak o trasi magistralnog plinovoda, akcijski plan energetski održivog razvitka Grada koji je preduvjet, između ostalog, za sufinanciranje obnove fasada i otvora na obiteljskim kućama, itd. Vrgorac još nema usvojen proračun za 2015. godinu, a ako ga Gradsko vijeće na donese do 31. ožujka, pada i HDZ-ov gradonačelnik, raspušta se Gradsko vijeće i Vrgorčani će opet na izbore. Pranić je već izjavio kako NLM nema namjeru podržati Matkovićev proračun. Vrgorački SDP je dan uoči sjednice najavio kako njihovi vijećnici neće dolaziti na sjednice Gradskog vijeća u ovom sazivu. "Ne želimo biti u kohabitaciji s Matekovićem već ga želimo smijeniti", poručili su. U svakom slučaju, Matković se ne može održati, kao ni Gradsko vijeće, a Vrgorčani će na novim izborima vrlo brzo imati priliku odlučiti tko će im ubuduće voditi grad.

>> HDZ nakon više od 20 godina izgubio izbore u Vrgorcu

>> U Vrgorcu se dogodilo ono što je prije tri dana izgledalo nemoguće

Komentara 15

DU
Deleted user
08:29 12.02.2015.

Ovo je dobar primjer kako izbaciti HDZ i SDP sa vlasti. Bravo za nezavisnu listu i sve koji je predstavljaju.

DU
Deleted user
08:34 12.02.2015.

Pusili bi oni jedni drugima u slucaju da bi ih to odrzalo na vlasti. Ne vidim ovdje na portalu uobicajene ljubitelje ADZeja I SDPeja. Kako to da se sad volite? Smecari!

DU
Deleted user
09:01 12.02.2015.

Ima toga još po Hrvatskoj samo se skrivaju, jer kako veli moj prijatelj ''nije politički mudro''.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije