Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plenković ide u Delnice

Stiže dugonajavljivani hladni val, evo do kada bi mogao potrajati

Snijeg u Ogulinu
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/7
24.02.2018.
u 20:50

Sredinom tjedna prolazno razvedravanje, uz još hladnije noći i jutra, tijekom kojih se najniža temperatura može spustiti i na oko -20 stupnjeva

Stiže dugonajavljivani hladni val koji može djelovati na zdravlje, a koji će potrajati do početka ožujka. U nedjelju će temperatura zraka biti relativno niska diljem Hrvatske,  najniža na kopnu uglavnom od -10 do -5 stupnjeva, u gorju i niža, a Jadranu između -3 i 2 stupnjeva, pri čemu će u Dalmaciji najniže vrijednosti biti navečer, najviše - ujutro, javlja HRT.  

Osim pada temperature, ponegdje će padati i snijeg, i to ne samo u unutrašnjosti nego i na Jadranu. Snježni pokrivač najvjerojatnije će biti tanak, no i takav može stvarati probleme. A nevolje će do utorka biti i zbog jake, često i olujne bure, pa i s orkanskim udarima.

Nedjelja - hladnije, bura, snijeg i na Jadranu

U istočnoj će Hrvatskoj prevladavati oblačno. Sunčana su razdoblja prijepodne moguća uglavnom u Podravini, a malo snijega će vjerojatno pasti u Posavini. Temperatura će zraka tijekom dana biti uglavnom od -6 do -2 stupnja, uz umjeren, na udare i jak sjeveroistočnjak. Relativno vjetrovito bit će i u središnjoj Hrvatskoj, te većinom oblačno, uz moguća sunčana razdoblja uglavnom u Međimurju i Podravini, a malo snijega može pasti većinom oko Save i južnije. Temperatura zraka od -8 do -4 stupnjeva.

U gorskim područjima još hladnije uz povremen snijeg mjestimice. Negativnih vrijednosti temperature bit će ujutro i na sjevernom Jadranu, a danju će temperatura biti uglavnom od 0 do 3 stupnja. Puhat će sjeveroistočnjak, na moru bura, i dalje jaka i olujna, ponegdje s orkanskim udarima, pri čemu mjestimice vjetar može donijeti snijeg i na obalu. Jake i olujne bure bit će i u Dalmaciji, uz pad temperature tijekom dana pa će jutro biti najtopliji dio nedjelje. Pritom će biti i povremene oborine, najprije kiše, zatim i snijega, i to ne samo u unutrašnjosti Dalmacije nego i ponegdje na obali i otocima.

Snijega će uz kišu biti i na jugu Hrvatske, posebice u unutrašnjosti. Jutro će biti toplije od poslijepodneva, a osjećaj hladnoće pojačavat će umjerena i jaka bura, na udare mjestimice i olujna, uz koju će more biti valovito i jače valovito.

Do četvrtka još hladnije

Vrlo hladno zadržat će se do četvrtka, u ponedjeljak još uz jak sjeveroistočni vjetar. Povremenog će snijega biti u ponedjeljak i vjerojatno četvrtak, a u utorak većinom samo u gorju. Sredinom tjedna prolazno razvedravanje, uz još hladnije noći i jutra, tijekom kojih se najniža temperatura može spustiti i na oko -20 stupnjeva. Prema kraju tjedna očekuje se porast temperature i topljenje snijega, a mjestimice je moguća i kiša.

Na moru u ponedjeljak još ponegdje snijeg, mjestimice vjerojatno i kiša, te jaka i olujna bura, ponegdje i s orkanskim udarima. U utorak i srijedu većinom suho i sunčano, uz slabiju buru. Od četvrtka jačanje juga i porast temperature, ali i vjerojatnosti za kišu.

Plenković sutra u Delnicama

Premijer Andrej Plenković sutra će posjetiti Delnice koje je pogodilo snježno nevrijeme. Uz premijera bit će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, izvijestili su iz Vlade. Plenković će se u 10 sastati sa županom Primorsko-goranske županije Zlatkom Komadinom i gradonačelnikom Grada Delnica Ivicom Kneževićem.

Potom će, u 10.30 sati, sudjelovati na sastanku Kriznog stožera Grada Delnica, a po završetku sastanka obići će zimske službe na terenu.

Snijeg u Ogulinu
1/35

Komentara 24

MO
modovisisajteMaraschino
21:18 24.02.2018.

i ćorava kokoš jednom nađe zrno... tako i vi sa prognozom....

DU
Deleted user
21:19 24.02.2018.

Najveći biser je već bio izjavom da se "zima ipak predomislila", tako će biti i ovaj put. Dok je oblačno od velikog minusa ništa, to je znala i moja baba.

ĆI
ćirko
01:33 25.02.2018.

do pocetka ozujka?tri dana?kataklizma hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije