Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČAN OBRAT!

Ništa od snijega za vikend, promijenila se prognoza: 'Zima se predomislila'

Foto: Pixsell/ Twitter
1/7
18.01.2018.
u 13:44

Umjesto snijega u nizinama i ''debelog'' minusa, tijekom petka i vikenda očekuje nas povremena kiša s temperaturama koje će tijekom dana biti u plusu.

Nakon što su vremenske prognoze najavljivale snijeg za vikend, došlo je do promjene – ništa od snijega!

RTL-ova meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar napisala je na Twitteru da se zima ipak predomislila. Istu, kako se ispostavilo netočnu prognozu objavio je niz meteoroloških servisa, kao i Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) i norveški Yr.no.

Foto: Twitter

Umjesto snijega u nizinama i ''debelog'' minusa tijekom petka i vikenda, očekuje nas povremena kiša s temperaturama koje će tijekom dana biti u plusu. 

Petak: Povremena kiša, snijeg u gorju

Sutra nas, prema posljednjim podacima DHMZ-a, očekuje umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru moguće i obilnijom. Kiša će u gorju tijekom poslijepodneva postupno prelaziti u susnježicu i snijeg, a prema večeri malo snijega može pasti i u nizinama. 

Snježni pokrivač stvarat će se uglavnom u gorju. U noći umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak tijekom dana će postupno okrenuti na sjeveroistočnjak. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo i jugozapadnjak, prema večeri na sjevernom dijelu u okretanju na buru i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura uglavnom između 1 i 5, na Jadranu od 6 do 10, a najviša dnevna od 6 do 9 na kopnu te između 10 i 14 °C na obali i otocima. Prema kraju dana osjetno će zahladiti.

Sedmodnevna prognoza DHMZ-a za Zagreb: 

Foto: DHMZ

Komentara 27

ZL
zlako
13:53 18.01.2018.

Bit če kako bude a gospodu mateorologe molim da vrate novac potrošen za njihovo školovanje.

DR
drveni
14:50 18.01.2018.

Norveski yr.no je objavio da nece biti nikakvog snijega ni minusa jos u utorak. Oni su objavili tocnu prognozu.

Avatar mortus50
mortus50
14:59 18.01.2018.

nije se zima nista predomislila nego nemate vi blage veze o meteoroligiji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije