Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAD ĆE ZIMA

Ovaj tjedan opet zatopljenje, za vikend i 16 stupnjeva

kiša
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
02.01.2018.
u 09:05

Kiša se do kraja dana može zadržati samo na krajnjem istoku i jugu zemlje

Dok će u prvom dijelu današnjeg dana biti oblačno, povremeno s kišom, a u gorju još ujutro i sa susnježicom i snijegom, od sredine dana očekuje se postupni prestanak oborine i djelomično razvedravanje sa zapada, javlja DHMZ. Prognoze također pokazuju da nas prema kraju tjedna očekuje zatopljenje.

Kiša se do kraja dana može zadržati samo na krajnjem istoku i jugu zemlje. HAK javlja da su jutros u većem dijelu zemlje kolnici mokri i skliski. Na cestama u Lici – DC42 u mjestu Poljanak, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac te svim ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Korenice i Donjeg Lapca – na snazi su zimski uvjeti te je zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Vjetar na kopnu većinom će danas biti slab, u istočnoj Hrvatskoj i umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu povremeno jaka bura i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 4 do 9 u unutrašnjosti te između 9 i 13 °C na Jadranu. Navečer i u noći na srijedu trebalo bi biti osjetno hladnije.

Sutra će pak biti djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano, ujutro u unutrašnjosti mjestimice uz maglu. Od sredine dana bit će oblačnije, poslijepodne i osobito navečer uz mjestimičnu kišu. Na kopnu će zapuhati umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, mjestimice s jakim, u gorju i olujnim udarima, a na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak.

Sedmodnevne prognoze pokazuju da nas tijekom idućih nekoliko dana očekuje daljnje zatopljenje. U Zagrebu će tako u subotu najveća temperatura biti 16 stupnjeva, a slično će uglavnom biti i u ostalim dijelovima Hrvatske.

Pogledajte i galeriju Hrvatske u snijegu:

kiša
1/14

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije