Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U samo tjedan dana

Vrdoljak: Za prvi stan uz pomoć države javilo se čak 700 građana

'04. 04. 2012., Zagreb - Ministarstvo graditeljstva i prostornog uredjenja. Ivan Vrdoljak, ministar graditeljstva. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL '
'Davor Puklavec/PIXSELL'
15.04.2012.
u 17:53

Zbog velikog interesa za projekt u kojem država plaća pola rate kredita prvih četiri godine Vrdoljak od Linića tražio još 5 milijuna kuna

Zbog iznimno velikog odaziva građana ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak rekao je da će pokušati dobiti dodatnih pet milijuna kuna za program sufinanciranja kupnje prvog stana.

Lomio se oko 70 metara

– U ovogodišnjem proračunu osigurali smo 10,5 milijuna kuna za naš program sufinanciranja kupnje prvog stana. Računali smo da će to biti dovoljno da otprilike 540 stanova, no na naš se natječaj samo u prvih sedam dana javilo više od 700 građana, pa sam od ministra financija Slavka Linića zatražio još pet milijuna kuna. Računam da će to biti dovoljno za oko 800 stanova u ovoj godini – rekao je ministar graditeljstva u emisiji “Nedjeljom u dva”.

Riječ je o programu koji je pokrenuo Vrdoljakov prethodnik Branko Bačić kojim država plaća pola rate kredita prvih četiri godine svima koji na kredit kupe svoju prvu nekretninu maksimalne vrijednosti do 100 tisuća eura.

Vrdoljak tvrdi da se radi o kvalitetnom programu koji istovremeno unosi živost u zamrlo tržište nekretnina te puni državnu blagajnu.

– Pa samo od PDV-a država će tijekom ovog programa uprihoditi 50 milijuna kuna – tvrdi ministar.

Priznao je da zakon o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata neće biti idealan, te da se najviše “lomio” oko toga treba li ili ne dopustiti legalizaciju bespravnih objekata izgrađenih u zaštićenom pojasu unutar 70 metara od mora.

Umjesto rušenja

– Umjesto rušenja, bespravnim graditeljima smo omogućili legalizaciju. Ali uzet ćemo im puno novca – rekao je ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak.

Komentara 103

MS
MSI
21:07 15.04.2012.

Vrdoljak je mali Cacic...

MA
marko53
21:08 15.04.2012.

Jedna mala priča. Zaton kod Zadra općina Nin. Čini mi se da se ulica zove Drežnikova. Kod samog ulaza u kamp. Mnogi su izgradili kuće koje ja poznajem. Bez građevinske. Išli su s namjerom da, što više sagrade da država ne može rušiti tolike kuće. Jednom sam pitao poznanika zna li što radi, ima tri sina mora misliti na budućnost. Rekao mi je da sam lud jer svi rade kao on. On je sagradio apartmansku zgradu bez građevinske. Pitanje je od kud mu struja, voda. Njegova kuća je upisana u turističku ponudu Zatona. A bez građevinske.

OB
-obrisani-
19:52 15.04.2012.

Sad imamo novu kategoriju neprijatelja Hrvatske \"apsolutni antifašist\" ma što to značilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije