Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
primjer drugima

Vrdoljak obišao tvrtke iz Cerne koje 99 % proizvodnje izvoze u Njemačku

Ivan Vrdoljak
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
29.10.2014.
u 15:11

Ivan Begović, direktor Multinorma je pojasnio kako Nexus i Multinorm zajednički nastupaju na tržište, uglavnom njemačko

- Došli smo vidjeti kako ide investicija koju je poduprlo Ministarstvo gospodarstva kroz operativni program za industriju. Došli smo vidjeti tvrtku koja može biti primjer mnogim u Slavoniji i Hrvatskoj, koja ulaže velika sredstva u novu tehnologiju, u znanje ljudi, koja ima veliku izvoznu komponentu u svojim proizvodima. Kroz naš operativni program želimo pomoći najboljima, onima koji će zaposliti ljude i kupiti nove tehnologije. S gotovo 4 milijuna kuna ova tvrtka je pri kraju montaže strojeva koji su kroz operativni program željeli kupiti, ide zapošljavanje novih 20-tak 30-tak ljudi, idu nove investicije i sigurno je da ćemo ih i dalje pratiti. Dokaz da smo dobro uložili sredstva je nedavni podatak da je rast industrije u rujnu 3 posto i da će rast industrijske proizvodnje u ovoj godini biti više od 2 posto. Ukupno, gospodarstvo će biti u okvirima mogućeg što znači pozitivna nula. No, Ministarstvo se fokusiralo na energetiku i industriju. Industrija će rasti, a u energetici smo sve jači i bitniji ne samo u regiji već i u Europi - rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak za posjeta tvrtkama Nexus i u Cerni kod Vinkovaca.

Tvrtke su to koje konstruiraju i izrađuju alate, naprave i specijalne strojeve za automobilsku industriju, bave se strojnom obradom metala i proizvodnjom dijelova za strojeve za zavarivanje, automata i robota koji se koriste u autoindustriji i 99 posto svojih proizvoda izvoze najvećim svjetskim proizvođačima automobila kao što su BMW, Audi, VW.

Ivan Begović, direktor Multinorma je pojasnio kako Nexus i Multinorm zajednički nastupaju na tržište, uglavnom njemačko. Puno ulažu u obuku radnika pa trenutno uz 110 zaposlenih imaju i 70 praktikanata, učenika obrtničkih i tehničkih škola iz Županje i Vinkovaca od kojih zapošljavanje najbolje. Nedavno su zaposlili 15 mladih, školovanih metalaca.

>>Nexus i Multinorm zaposlio 15-tak mladih koji su kod njih bili na praksi

>>Za BMW, Audi i VW odlazi 99 posto proizvodnje Nexusa i Multinorma

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije