Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vrdoljak o prepucavanju ministarstava: Maras to ne radi dobro

"O izmjenama zakona i izmjenama doprinosa koji se mora smanjiti odlučit će uži kabinet, a ne ministar Maras"
18. ožujka 2014. u 13:47 6 komentara 702 prikaza
Ivan vrdoljak
Foto: Dušan Mirković/ Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

- Sigurno nije dobro što drvna industrija ostaje bez potpore jer je to industrija koja ima potencijal rasta. Sada moramo vidjeti kako to iskompenzirati s mjerama iz Hrvatskih šuma kako bi oni mogli dizati svoju konkurentnost i povećati izvoz. Potrudit ću se da iz malo sredstava koje imam dio usmjerim u drvnu industriju – kazao je Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva na današnjem predizbornom skupu HNS-a za izvanredne izbore u Kutjevu.

Vezano za 'prepucavanja' između dva ministarstva oko dobrovoljnog članstva tvrtki u HGK ministar Vrdoljak je kazao da treba prestati komunicirati na takav način koji nije pristojan jer to zbunjuje i javnost i gospodarstvenike.

Kolega Maras to ne radi dobro. O izmjenama zakona i izmjenama doprinosa koji se mora smanjiti odlučit će uži kabinet, a ne ministar Maras. On i ja ćemo provesti ono što uži kabinet bude odlučio – poručio je Vrdoljak.  

Ministar se osvrnuo i na regionalizaciju Hrvatske istaknuvši da nije dobro da se ona provodi u pola mandata.

  Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak: Ivanec je dokaz da se u Hrvatskoj može uspjeti Gordan Maras poslovni uzlet Maras ukida obvezno članstvo u HGK!

– To je ozbiljan politički projekt koji treba prezentirati ona politička opcija koja ga želi provesti i s time upoznati građane prije izbora, ali to ne znači da treba zaustaviti sve one mjere koji pojedini ministri rade da bi uštedjeli u svojim resorima novce pa se onda spajaju sudovi, bolnice i dr. – objasnio je Vrdoljak.

Ponovio je da u ovom mandatu neće biti uvođenja poreza na nekretnine, ali će HNS u svom programu za sljedeće izbore predložiti da se uvede porez na imovinu što je puno pravedniji sustav, a u koji će ući ne samo nekretnine, nego i ušteđevine, dionice…

Arena Centar
LJETO ZA DJECU U ARENA CENTRU
Idealno rješenje za zagrebačke vrućine

A1 izdvaja za Vas

  • mijo1973:

    Neka upregnu umisljene guzice i nesta konacno pocnu raditi, a ne narodu uzimat ono za sto su vec platili tri ili cetiri puta porez.

  • balic:

    Samo ti donosi prijedloge,2015 je najteza godina za vas kukuriku jer je godina izbora... Na vasa obecanja gradzani ovaj put nece nasjesti ako znaju smisliti...

  • ja sam gladan:

    Rugala se sova sjenici! A oba su nesposobna, kao i ostali ministri.Samo prodaju maglu!