Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjetio Kutjevo

Vrdoljak o prepucavanju ministarstava: Maras to ne radi dobro

Ivan vrdoljak
Foto: Dušan Mirković/ Pixsell
1/3
18.03.2014.
u 13:47

"O izmjenama zakona i izmjenama doprinosa koji se mora smanjiti odlučit će uži kabinet, a ne ministar Maras"

- Sigurno nije dobro što drvna industrija ostaje bez potpore jer je to industrija koja ima potencijal rasta. Sada moramo vidjeti kako to iskompenzirati s mjerama iz Hrvatskih šuma kako bi oni mogli dizati svoju konkurentnost i povećati izvoz. Potrudit ću se da iz malo sredstava koje imam dio usmjerim u drvnu industriju – kazao je Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva na današnjem predizbornom skupu HNS-a za izvanredne izbore u Kutjevu.

Vezano za 'prepucavanja' između dva ministarstva oko dobrovoljnog članstva tvrtki u HGK ministar Vrdoljak je kazao da treba prestati komunicirati na takav način koji nije pristojan jer to zbunjuje i javnost i gospodarstvenike.

Kolega Maras to ne radi dobro. O izmjenama zakona i izmjenama doprinosa koji se mora smanjiti odlučit će uži kabinet, a ne ministar Maras. On i ja ćemo provesti ono što uži kabinet bude odlučio – poručio je Vrdoljak.  

Ministar se osvrnuo i na regionalizaciju Hrvatske istaknuvši da nije dobro da se ona provodi u pola mandata.

– To je ozbiljan politički projekt koji treba prezentirati ona politička opcija koja ga želi provesti i s time upoznati građane prije izbora, ali to ne znači da treba zaustaviti sve one mjere koji pojedini ministri rade da bi uštedjeli u svojim resorima novce pa se onda spajaju sudovi, bolnice i dr. – objasnio je Vrdoljak.

Ponovio je da u ovom mandatu neće biti uvođenja poreza na nekretnine, ali će HNS u svom programu za sljedeće izbore predložiti da se uvede porez na imovinu što je puno pravedniji sustav, a u koji će ući ne samo nekretnine, nego i ušteđevine, dionice…

Komentara 6

MI
mijo1973
15:10 18.03.2014.

Neka upregnu umisljene guzice i nesta konacno pocnu raditi, a ne narodu uzimat ono za sto su vec platili tri ili cetiri puta porez.

BA
balic
14:12 18.03.2014.

Samo ti donosi prijedloge,2015 je najteza godina za vas kukuriku jer je godina izbora... Na vasa obecanja gradzani ovaj put nece nasjesti ako znaju smisliti...

JS
ja sam gladan
14:19 18.03.2014.

Rugala se sova sjenici! A oba su nesposobna, kao i ostali ministri.Samo prodaju maglu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije