Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar gospodarstva

Vrdoljak o Linićevoj najavi: Ne treba dirati u mirovinske fondove!

vrdoljak
Ivana Ivanovic/PIXSELL
21.01.2014.
u 14:57

Porez na dobit nije upitan, ali koji dio profita će se uplatiti u proračun, ovisi o planu investicija, rekao je Vrdoljak

- Nemam ništa protiv toga da se dio dobiti državnih tvrtki usmjerava u državni proračun, ali investicije ne smiju biti ugrožene, one su prioritet. Svjesni smo deficita kojega imamo i mjera koje moramo poduzimati. Porez na dobit nije upitan, ali koji dio profita će se uplatiti u proračun, ovisi o planu investicija, rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak na konferenciji za novinare HNS-a u Splitu.

-Treba učiniti sve kako bismo izbjegli diranje u mirovinske fondove, ako se ikako može – rekao je o najavama ministra Slavka Linića o mogućem ukidanju drugog mirovinskog stupa.

Najavljene izmjene Zakona o radu nazvao je dobrima, a za najavu sindikalnih vođa kako će prikupljati potpise za opći štrajk je rekao kako "Ili ovako ili nikako" nije dobar stav.

Za aferu Šegon kaže da treba čekati stav Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, a kratko je komentirao i tužbu Radimira Čačića Upravnom sudu zbog isključivanja iz HNS-a.

- Odluka Predsjedništva stranke je jedinstvena i sukladna Statutu – naglasio je Vrdoljak. Goran Kovačević i Klement Bašić, predsjednici splitske i splitsko-dalmatinske organizacije HNS-a jednodušno su podržali odluku o isključenju dojučerašnjeg predsjednika i ustvrdili kako će HNS graditi s – predsjednicom.

>> Uvesti porez na nezdravu hranu i police za bogate

Komentara 1

GO
godfather2
21:06 21.01.2014.

ministrima i političkoj sviti povećanje prihoda za 200 posto a narodu mauna,nikakve mi koristi kao narod nećemo imati od tih naftno plinskih pizdarija još će nam diči cijenu grijanja koju ni sada više nemožemo platiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije