Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ugovori nisu važeći'

Vrdoljak: MOL se može sramiti kad za Hrvatsku kaže da nije pravna država

Team building HNS-a
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/12
14.06.2014.
u 13:51

Potvrda presude bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Ina-MOL je naša dodana vrijednost arbitraži u Ženevi - poručio je ministar Vrdoljak

Vodstvo HNS-a predvođeno predsjednicom Vesnom Pusić, ministrima Ivanom Vrdoljakom, Ankom Mrak Taritaš i potpredsjednikom Sabora Miloradom Batinićem danas se s članstvom iz županija sjeverozapadne Hrvatske okupilo u Sv. Martinu na Muri na mini saboru stranke.

Upravljačka prava

Tom prigodom ministar Ivan Vrdoljak je prokomentirao slučaj Ina-MOL nakon potvrđivanja presude bivšem premijeru Ivi Sanaderu i mogućem utjecaju te presude na arbitražni postupak koji se vodi u Ženevi. - Potvrda presude bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Ina-MOL je naša dodana vrijednost arbitraži u Ženevi. To je potvrda da smo dobro odlučili kad smo pokrenuli arbitražu kako bi zaštitili nacionalne interese. Ugovori koji su bili potpisani nisu bili u nacionalnom interesu i želimo ih osporiti - rekao je ministar Ivan Vrdoljak.

Nedvojbeno je da će se potvrda presude Ivi Sanaderu odraziti i na upravljačka prava u Ini. Ministar Vrdoljak kaže da će Vlada obaviti konzultacije i donijeti odluku o novim koracima koji bi trebali donijeti Ini nove investicije i prosperitetnu budućnost. Vrdoljak je posebno kritičan bio kad je riječ o informacijama koje dolaze iz MOL-a, a koje govore da pravomoćne presude hrvatskih sudova njih ne obvezuju sve dok traje arbitraža.

Vrdoljak: Mogu se sramiti

- Svi ugovori koji su nastali na kaznenom dijelu, više nisu važeći. Toliko o pravu znam. Takav je i ugovor o plinskom biznisu. Tu nas je MOL teretio za nekoliko milijardi kuna. Taj ugovor je protiv nacionalnih interesa i takve ugovore treba osporiti i ne treba ih plaćati. Naša je zadaća zaštititi interese hrvatske države. Žalosno je da predstavnici MOL-a u priopćenjima govore da hrvatska država nije pravna država. Trebali bi više paziti što pišu u priopćenjima. To neću dopusti i oni se mogu sramiti kad za Hrvatsku kažu da nije pravna država. Ako netko misli biti strateški partner hrvatske države, onda će morati poštivati tu državu. Samo tako mogu raditi s nama. Mi znamo i očuvati ćemo naše nacionalne interese - rekao je ministar Vrdoljak.

Pusić: Čačićevi reformisti me ne zanimaju

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić govorila je o položaju hrvatskih državljana u Iraku. - U stalno smo kontaktu s našim diplomatima na terenu i situaciju procjenjujemo iz sata u sat. O tome hoće li biti njihove evakuacije iz Iraka ovisi o njihovoj procjeni na terenu. Surađujemo i s drugim veleposlanstvima u tom području - rekla je Pusić. Okupljanje HNS-ovaca u Sv. Martinu na Muri bilo je na tragu jačanja unutarstranačkog jedinstva i boljeg unutarstranačkog funkcioniranja na svim razinama. Za reformiste Radimira Čačića je rekla da ih ne zanimaju. - Oni su marginalna politička grupa kao što su i mnoge druge. Pojave se pa nestanu. Mi smo s tim završili - poručila je Vesna Pusić, predsjednica HNS-a.

>> Josipović: U slučaju Ina - MOL riječ je o veleizdaji!

>> MOL gubi upravljačka prava u Ini?

Foto: Ilustracija, Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Komentara 16

Avatar Becarina
Becarina
14:13 14.06.2014.

Sve odlazi na EU instance i onda cemo vidjeti da li smo "pravna" ili Pravna drzava . Za mene jos nismo .

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
15:43 14.06.2014.

Možda bi MOL i pregovarao da postoji neka ozbiljna vlada u Hrvatskoj. To su poslovni ljudi, čekaju da dobijemo vladu - pa će se pregovarati.

LU
lutomirski
14:44 14.06.2014.

MOL ima potpuno pravo, sta hocete reci da nije tako...ne samo to nego kriminalna drzava, koja izrabvljiva svoj narod i koju vode stranke korumpirane a bivsi predsjednik sjedi u zatvoru....varate narod vec 24 godine...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije