Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZADINA OBAVJEŠTAJNOG RATA
Povratak na članak

Vratimo se na meritum stvar: Slovenci su uhvaćeni u varanju i sada aferu koriste uoči izbora

Reakcija Slovenije na dan objave tekst bila je unisona - svi su političari iz Vlade zanijekali priču, optužujući Večernji da ju je izmislio. Sve dok Večernji nije na svoju web stranicu stavio snimku. Tad je u Sloveniji nastao muk.

Komentari 40

DU
Deleted user
05:03 10.04.2019.

Nastupna teza slov. medija je iznimno "na staklenim nogama" jer je davno prošla epoha Zaustavite Reuters i doista ne znam što bi Tolj navodno postigao da ide utjecati na jedan slov. medij, kad ih ima na stotine, ako ne ii tisuću. Ni nema "štofa" u toj cijeloj priči jer Slovenija izigrava djevicu, a prisluškuje već desetljećima hrv. telekomunikacije s nedvojbeno hrv. ozemlja, kota Sv. Gera i čak su nakon arbitraže tamošnji stručnjaci za telekomunikacije iz te vojarne tražili devizne dnevnice, nalik inozemnim misijama, jer i oni su na de iure tuđem ozemlju, zar ne? A da se ne govori o slovenskom špijunskom kombiju kojeg su zabunom vozača zafurali na hrv. stranu, a bio je krcat blizu 1 milijuna DM vrijednom Rohde und Schwarz prislušnom opremom. Kasnije im pok. Račan čak vratio taj kombi... Dakle, o čemu oni pričaju - kad i sami poduzimaju ofanzivne prislušne operacije nad svojim susjedom, dapače ponose se time kao nekim doprinosom u borbi za slov. interese. Tamo u šumarku podno Sv. Gere su im naši namontirali ometajuće uređaje pa se sada doista moraju trsiti. U ovoj posljednjoj epizodi, pobjedu su odnijeli naši - čestitke na crisp audio kvaliteti jer ne samo da se razaznaje glas aktera nego i lokalni naglasak pa je bilo nemoguće izvrdavati da je to sve samplirano ili što već.

VL
Avatar antimaterija
antimaterija
00:18 10.04.2019.

Vratimo se meritumu, Sloveniju je potrebno uporno ignorirati sve dokle se njeni lideri ne počnu ponašati razumno. Mali pas laje glasno i piskutavo a veliki pas prolazi posve mirno bez imalo živciranja.

VL
ST
stefj
01:23 10.04.2019.

Ne treba se previše zamarati ovime i ulaziti u unutarnje političke borbe u Sloveniji. Očito se treba pripremiti nova blokada Hrvatske, sada se treba nečime to opravdati... Ono što Hrvatska treba raditi, treba raditi u EU institucijama i bilateralno s drugim EU članicama... Slovenija nam blokira ulazak u OECD, Schengen, vjerojatno će blokirati i uvođenje eura (ako može) i to je činjenica. Sigurno će blokirati dokle god može i sigurno će blokirati sve što može. To je jednostavno Slovenija, bili su takvi i uvijek će biti takvi... Stvar je da Hrvatska mora toga biti svjesna i uvijek raditi na smanjenju štete, po mogućnosti biti i korak ispred. Tako je i sa Srbijom i s Bosancima... A za to trebamo dobru diplomaciju, a ne uhljebe, jer bilo gdje se malo popusti ili pogriješi, drugi će uvijek masno iskoristiti... Ako se sjećate arbitraže, Slovenci su žestoko napali odmah po odluci, a Hrvatskoj je trebalo 6 mjeseci do godinu dana da promjeni trendove. No tiha diplomacija je uspjela... A sjetite se one diplomacije prije, kada je Pusić obilazila EU države, pa su nam skoro blokirali ulazak na dogovoreni datum. Ili kada je Milanović blokirao granicu prema Srbiji ili kada se zakačio s Orbanom, sve su to bili loši potezi...

VL
GI
gii
01:49 10.04.2019.

EU MOJCA: ne znam što je pjeskinja htjela reći, ali drži se ti Hrvatske kao i ostali janezi, dok vam ono vaše "more" ne bude sasvim isparilo...

VL
DO
dopizdilomi
07:48 10.04.2019.

Kada ćete shvatiti kako treba sa Slovencima. Na jedno uho uđe na drugo izađe i tjeraj dalje.

VL
Avatar kolindin_crveni_tepih
kolindin_crveni_tepih
07:59 10.04.2019.

ne kužim kaj briju ovi slovenci, ako smo ih i prisluškivali to je plus za naše tajne službe

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:31 10.04.2019.

Jako dobar članak kao podsjetnik na ono što se stvarno dešavalo. Dobra odluka je staviti dio zbirke audio zapisa pa netka posluša svatko koga to zanima. Nema dvojbe da su naši slovenski prijatelji izuzetno glupo i primitivno pokušali utjecati na arbitražu. Izgleda da i oni imaju probleme s neinteligentnim vodstvom i uhljebima u državnoj službi, koji su naredili i izvršavali ovakvu neinventivnu akciju. Ideju da slovenski arbitražni predstavnik u dogovoru sa sucem iz neke druge zemlje ubacuje dokumente u spis kako mu paše a da te dokumente priprema i izrađuje slovensko ministarstvo daleko je ispod razine i ugleda kojeg uživa danas Slovenija u Europi i svijetu. I sama konačna presuda arbitražnog suda nije onakva kakvu su slovenski političari za svoje unutrašnjopolitičke potrebe željeli. Po meni slovensko vodstvo bi trebalo potražiti bolje pravne savjetnike bilo u Sloveniji bilo u svijetu, na ovaj način gubi se ugled. Inače smatram da je ovaj proces prešao sve granice i da već odavno šteti ugledu obiju država. Predsjednica vlade i HDZ-a, gospođa Kosor, bila je na dobrom putu. Trebalo je tim putem nastaviti i završiti, svaki takav proces donosi stvarno ili glumljeno nezadovoljstvo pojedinih skupina unutar neke države i treba ga prilagoditi tako da u obje države izazove najmanju štetu. Ovu trakavicu trebaju vodstva obiju država smisleno završiti.

VL
SO
soovls
06:54 10.04.2019.

Sve su to bivši komunisti. Nastavljaju se ponašati prema Hrvatskoj kao da je još uvijek Jugoslavija. Sada će nas još optužiti za Jasenovac, valjda. Primijetite da jednak ptistup prema Hrvatskoj imaju i srbijanci i Bošnjaci.

VL
OB
ObrenM
07:05 10.04.2019.

Poremecaj vrijednota.Krimen je nebitan,vec tko je izdajnik.Vidjeno vise puta i kod nas,npr.Hebrang i afera ondasnjeg ministra u aferi vojni kamioni.Slovenci ne negiraju korupciju na medjunarodnom sudu,vec kritiziraju nasu obavjestajnu sluzbu,koja je obavila dobar posao i opravdala svoje postojanje.

VL
LA
larala
07:03 10.04.2019.

suma sumarum, politika, politicari i njihove spletke uzrok su svog zla na svijetu. a naivan narod puši fore i gine za tuđe ideale i pozicije. .

VL
PR
prajdali100
07:05 10.04.2019.

Uopće se ne treba obazirati na malo pašće koje bez veze laje.

VL
IL
ilijan1a
06:54 10.04.2019.

To je tako jeftino

VL
Avatar Django
Django
07:05 10.04.2019.

Meritum stvari je da je afera izbila na vidjelo prije četiri godine a Slovenija ju sada (ponovo) izvlači iz ladice. Meritum je da razlog tome nije sama afera nego se ona koristi kao balvan koji se baca Hrvatskoj pod noge, kao što je i do sada bio slučaj u svakoj prilici koja bi se ukazala i kao što će to biti slučaj i u budućnosti. Meritum je da nam Slovenija jest susjedna ali nikako i prijateljska država. Meritum je da bi se i Hrvatska konačno trebala tako početi ponašati. Netko će reći kako Slovenija ima neke adute kojima nas može ucjenjivati, ali imamo i mi neke, samo ih treba pokazati.

VL
AF
afer
06:19 10.04.2019.

Opet će me zabraniti: NE KUPUJTE SLOVENSKO.

VL
MI
milko
06:41 10.04.2019.

Meritum stvari je, da je hrvatska iskoristila gužvu i kao izašla iz arbitraže (u koju nikad nije ni htjela, zna se zašto), bez prava na taj potez. Ali sud je ipak odradio svoje i presudio. Vama Joras, nama piranski zaljev. Fer? Fer. Tačka, točka ili kako god vam je ljepše... ;)

VL
ZI
zip123
08:46 10.04.2019.

Istina

VL
Avatar IvanR
IvanR
07:28 10.04.2019.

Ivan Tolj na aparatima.

VL
PS
psiho84
07:56 10.04.2019.

Do sada kad su smatrali da su ih spijunirali ameri ili nijemci to je ok, to se podrazumijeva, ali hrvatska? To ne, to im je nedopustivo.

VL
Avatar Uvik svojom glavom
Uvik svojom glavom
00:30 10.04.2019.

Sve jasno ali me opet stah samo naših nesposobnih političara. Na tu su kartu Slovenci igrali, a igraju i dalje. Nema dogovora s varalicama. Bileteralni dogovor je nemoguć. Jedino na što treba ići je sud u Hagu ili Hamburgu koji sudi po međunarodnom pravu a to je crta sredine na moru. Za kopno je Badinterova komisija sve rekla . Nikakve ostale varijacije na temu

VL
ZA
zagabria1
00:40 10.04.2019.

Vratimo se na meritum: Slovenci su varali a mi imamo traljavu obavještajnu službu.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.