Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filipinski predsjednik:

'Vraćam se kući. Bit će surovo!'

25.05.2017.
u 14:37

Predsjednik Duterte poznat je po okrutnosti: u 11 mjeseci smaknuo je 4000 dilera i narkomana, a sada najavljuje isti scenarij i s islamistima

Oko 500 boraca pripadnika terorističke organizacije Islamske države okupiralo je dijelove grada Marawija s više od 200 tisuća stanovnika na filipinskom južnom otoku Mindanao. Teroristička organizacija je putem svojeg glasila Amaq objavila fotografije kako su uspjeli zauzeti gradsku bolnicu na kojoj se sada vijori ISIL-ova crna zastava.

Oteli svećenika i vjernike

Isto tako, teroristi ISIL-a proširili su svoju kontrolu do rijeke u sjevernom dijelu grada, i postavili barikade na svim mostovima koji vode prema Marawiju sa sjevera, a ne dozvoljavaju ni lokalnom stanovništvu da napusti grad. Prema tvrdnjama svjedoka, svi objekti oko gradske bolnice na kojoj se vijori ISIL-ova zastava u plamenu su i veliki je broj mrtvih i ranjenih. Među ubijenima je desetak vojnika i policajaca te šef policije kojem je odrubljena glava. S obzirom na to da na otoku živi 80 posto kršćanskog stanovništva, teroristi su pucali nasumično da ubiju što veći broj ljudi. Biskup filipinske rimokatoličke crkve Socrates Vilegas potvrdio je kako su islamisti ubili mnogo vjernika koji su utočište našli u crkvi i oteli jednog katoličkog svećenika, Chitu Suganobau, deset vjernika i članove crkvenog osoblja iz katedrale u Marawiju.

Zbog invazije džihadista, filipinski predsjednik Rodrigo Duterte prekinuo je jučer svoju posjet Vladimiru Putinu te je proglasio ratno stanje na 60 dana na južnom otoku Mindanao, naglasivši kako bi se ratno stanje moglo proširiti na čitavu zemlju, najavivši borbu do uništenja terorista.

– Sunarodnjaci, ne bojte se. Vraćam se kući. Bit će surovo – poručio je Duterte prije povratka iz Moskve.

Sigurno je da će Duterte to i učiniti s obzirom na njegovu okrutnost po kojoj je poznat. Naime, u jedanaest mjeseci otkad je postao predsjednik Duterte je dao smaknuti oko četiri tisuća dilera i narkomana na Filipinima. Neke su ubili policajci, a druge susjedi dilera i narkomana kojima je Duterte platio ubojstva ljudi koji su “teret države”, kako je kazao Duterte

Sučuvati Republiku Filipine

Koliko je Duterte odlučan u svojoj nakani uništenja terorista, dokazuju i pregovori s Putinom od kojega je zatražio da mu proda najmodernije rusko oružje za borbu protiv ISIL-a. Duterte je kazao da je jedan od prioriteta njegova puta u Moskvu bila i nabavka ruskih precizno navođenih raketa, koje bi upotrebljavao u borbi protiv islamista. Predsjednik Putin dao je punu podršku svom kolegi Duterteu da čini s otokom Mindanao kao što je on učinio s glavnim gradom Čečenije, koji je sravnio sa zemljom. Za Dutertea je to jedini pravi lijek za džihadiste kako se ne bi proširili i na susjedne države kao što je Indonezija i Malezija u kojima raste islamski radikalizam.

– Moram biti surov da sačuvam Republiku Filipine – poručio je filipinski predsjednik Rodrigo Duterte.

 

 

 

Komentara 6

Avatar superhik74
superhik74
16:57 25.05.2017.

LGBT zapadna koalicija je sada jako zabrinuta pa bi pod hitno trebala poci pomoci svojim pajdasima iz ISIS-a na Filipinima jer ih surovi i okrutni Duterte zeli eliminirati. Inace ISIS nema nikakve veze s okrutnoscu po stavovima zapadnih vladajucih oligarhija a njihovu njeznost su prije par dana najbolje osjetila djeca na koncertu u Manchesteru, zbog cega bi okrutnog Dutertea vjerojatno trebalo zaustaviti kako bi ISIS i dalje nesmetano pokazivao svoju njeznost.

DU
Deleted user
18:29 25.05.2017.

I gospođa Merkel unatoč tome i dalje poziva muslimane koji nemilosrdnu ubijaju kršćane svugdje po svijetu,bravo babo.

PO
pointmaker
17:54 25.05.2017.

Svaka mu čast kako se usprotivio američkoj hegemoniji koja je njegovu zemlju uvela u siromaštvo! Ti pobunjenici su sve američke marionete kakve su bile u južnom vijetnamu ili Iranu u vrijeme šaha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije