Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konačno...

Vraćaju nam se ljetne temperature: Evo kakvo nas vrijeme čeka u idućim danima

Gradska svakodnevica u Dubrovniku
Grgo Jelavic/PIXSELL
10.08.2023.
u 09:14

U petak pretežno sunčano, na Jadranu i vedro. U unutrašnjosti ujutro lokalno magla, a zatim umjeren razvoj oblaka. Vjetar slab i ponegdje umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni.

Prema prognozi DHMZ-a, od petka do nedjelje bit će sunčano vrijeme, na Jadranu i vedro, a još u petak ujutro na kopnu lokalno bit će magla. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu još u petak umjerena bura i sjeverozapadnjak, a za vikend noću i ujutro burin, potom vjetar s mora. Temperatura zraka u porastu.

Danas će biti djelomice sunčano, no uz povremeno više oblaka mjestimice malo kiše, popodne i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom na istoku. Na Jadranu pretežno sunčano, ponegdje uz umjerenu naoblaku te većinom suho. Vjetar na kopnu slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na moru umjerena, lokalno i jaka bura, poslijepodne sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 22 do 26, na Jadranu između 27 i 30 °C.

VEZANI ČLANCI: 

U petak pretežno sunčano, na Jadranu i vedro. U unutrašnjosti ujutro lokalno magla, a zatim umjeren razvoj oblaka. Vjetar slab i ponegdje umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena bura, ponegdje i jaka, a poslijepodne zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 9 do 14, na moru od 18 do 22, a najviša dnevna od 24 do 28, na Jadranu između 27 i 31 °C, javlja DHMZ.

U 8 sati temperatura mora izmjerena u Crikvenici danas je 23, 9 stupnjeva, Dubrovniku 25,4, Hvaru 26, Komiži i Krku 25 stupnjeva. Mali Lošinj mjeri 26 stupnjeva, kao i Pula. Na Rabu je izmjereno 24, a u Splitu 25 stupnjeva. 

"U nastavku tjedna na Jadranu prave ljetne odlike vremena, uz vedrinu te tu i tamo poneki oblačak na nebu i povratak dnevne vrućine, a noći će biti uglavnom ugodne za spavanje. U petak i subotu još umjerena bura, a zatim sve češće danju vjetar s mora. U unutrašnjosti u petak ujutro ponegdje kratkotrajna magla, danju na istoku i umjerena naoblaka, a za vikend pretežno vedro uz slab vjetar. Noći i jutra i dalje će biti svježija od uobičajenog, ali će najviše dnevne vrijednosti biti oko prosječnih za sredinu kolovoza.", prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Video: Tornado u Coloradu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije