Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZLIČITI MODELI

Vraćaju li se učenici od ponedjeljka u škole? Donosimo pregled stanja po županijama

Ilustracija
Dusko Jaramaz/PIXSELL
16.04.2021.
u 15:14

Primorsko-goranska županija i Šibensko-kninska sve učenike od 1. do 8. razreda, kao i sve učenike srednjih škola, uključujući i maturante, od ponedjeljka ostavlja na online nastavi

Samo dvije županije od ponedjeljka će sve učenike ostaviti na online nastavi dok će tri županije sve svoje županije sve svoje učenike poslati u škole. Primorsko-goranska županija i Šibensko-kninska sve učenike od 1. do 8. razreda, kao i sve učenike srednjih škola, uključujući i maturante, od ponedjeljka ostavlja na online nastavi. A u školu će svi učenici Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske i Sisačko-moslavačke županije. 

Četiri županije, među kojima su Dubrovačko-neretvanska, Grad Zagreb, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija, od ponedjeljka u online nastavi ostavljaju učenike srednjih škola od 1. do 3. razreda, dok će maturanti fizički odlaziti u školu. Fizički odlazak u ove četiri županije odnosi se i na učenike od 1. do 8. razreda. 

U Ličko-senjskoj online nastava održava se za sve učenike svih razreda srednjih škola. Učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola i srednjoškolci od 1. do 3. razreda Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske, Karlovačke, Koprivničko-križevačke, Međimurske, Požeško-slavonske, Varaždinske i Vukovarsko-srijemske, nastavu od ponedjeljka imaju online. Maturanti u tim županijama nastavljaju dolaziti fizički u škole.

U Istarskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji online nastava održava se za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola i sve učenike srednjih škola, dakle i maturante tih županija.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji obustavlja se održavanje praktične nastave u školskim objektima, a učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola u toj županiji nastavu nastavljaju pratiti po modelu A. U Istarskoj županiji u škole će ići od ponedjeljka samo učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola. Praktična nastava redovno se održava u Koprivničko-križevačkoj, Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj, Zadarskoj županiji. U Šibensko-kninskoj županiji praktična nastava održava se samo kod poslodavaca.

 

>> Pogledajte i ovaj video: U Francuskoj je otvoreno prvo drive-in-cijepljenje. Pogledajte kako izgleda!

Ključne riječi

Komentara 4

JM
ja-ma
15:56 16.04.2021.

Gasite nacionalni stožer jer ne služe ničemu! Zagreb je u kaosu i to vidi svatko tko prošeće gradom, a vi djecu natrag pod maske i na robiju u jednoj učionici s odlaskom na wc samo.pod satom i to ako.Maske ne štite od virusa,ali im oduzimaju kisik pa im je zlo i nemaju koncentaciju. Socijalizacije nema jer pod odmorom ne smiju na hodnik, a u i iz škole ih se sprovodi po razredima u različitom vremenskom razmaku pa moraju dolaziti u školu svaki razred u svoj termin.Neki i po pola sata ranije. Ako je to bolesnicima koji će ovdje komentirati škola i nastava onda se moram zapitati jesmo li mi postali zlotvori kojima ni djeca nisu sveta?!

DU
Deleted user
16:11 16.04.2021.

Manijaci, KakvA skola? To je smislio onaj Lovric uhljeb bandicev

DU
Deleted user
21:06 16.04.2021.

Sada je posve jasno školovanje može preuzeti umjetna inteligencija ostaje jedino strukovna obrazovanje koje če obavljati ljudi ionako učitelji provode vrijeme po kafićima i putovanjima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije