Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv ministra
Povratak na članak

Vraća se prijamni ispit na Medicinu u Zagrebu

Povratak prijamnih opet će pridonijeti procvatu industrije priprema za upise na fakultete

Komentari 13

PR
provokator
13:41 23.12.2010.

Zanima me tko je dozvolio objavu ovakve slike, dekan ili pročelnik Zavoda? Ili si je to novinar sam dao za pravo nepoštivati mrtve?

VL
JM
ja-ma
11:42 23.12.2010.

BRAVOOOO! Treba vratiti prijemne ispite i za upis u srednje škole jer se događa da dobri učenici iz zahtjevnijih škola koje ne poklanjaju ocjene na kraju 8.razreda ne mogu upisati željenu školu,a škole upisuju loši učenici,lošijih škola i oni čiji roditelji imaju novaca za plaćanje dodatnih izvanškolskih aktivnosti na kojima djeca beru bodove za upis.

VL
DO
doktorica
12:11 23.12.2010.

Tako i treba,neka se upišu oni koji su se više potrudili

VL
TR
trckaralo
12:53 23.12.2010.

prijemni ispit bi trebao biti jedino mjerilo upisa na bilo koji fakultet.

VL
NO
northbound
13:17 23.12.2010.

Ako je “Prijamni“, zakaj nije onda “ispat“. Uvijek mi je fora ovo s prijamom - zmisim se Prijama ili Pirjapa poznatog po stanovitom organu. Komedija od jezika. Kaj god. A kaj se prijemnog na medicini tiče, pa valjda je OK, s obzirom na hiperprodukciju odlikaša i bezvezariju od državne mature.

VL
OB
-obrisani-
15:48 23.12.2010.

šta če test inteligencije na filozofskom?!kako je prijelazni glagol zajebo imenski predikat... :-)

VL
SC
scary
16:16 23.12.2010.

sadržaji koji su im do sada bili u prijamnim ispitima su bili iteako dobro obuhvaćeni državnom maturom iz fizike, kemije i biologije. samo što na državnoj maturi nema varanja. a sada ode transparentnost, opet će mitologija i rodijaci raditi na medicini... fuj.

VL
SA
sandrina
16:22 23.12.2010.

Fuchsu, umjesto što srozavaš znanje i čudom se čudiš prijamnom na Medicini, virni malo u privatne gimnazije....cirkus od škola (POGOTOVO JEDNA!!)......I ti bi da ti onda takvi, koji doslovno kupuju ocjene, upisuju takav jedan renomirani fax??? Žalosno je na štoo je spalo visoko školstvo... Na Vernove, Njavre, Žužule i sl......E moj Radovane!

VL
MY
mystery023
19:53 23.12.2010.

\"a resorno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) takav potez nije drugo do diskriminacija jer nisu svi učenici, kažu, imali priliku učiti u školi “posebne” sadržaje koje će od kandidata tražiti na Medicini.\" posebna znanja? kakva posebna znanja pobogu? Dragi gospodine Fuchs, ipak mi je važnije da moj budući doktor ima neko znanje, vaša tvrdoglavost oko ove smijurije od državne mature mi je ipak manje bitna.

VL
CR
crodal
19:44 23.12.2010.

Za upis na Medicinski fakultet u Sjevernoj Americi mora se zavrsiti 5 godina Life Science fakulteta , sa prosjekom oko 90 % .

VL
DU
Deleted user
21:32 23.12.2010.

CRODAL, da, treba zavrsiti nekaj kaj se zove PRE-MED SCHOOL ... B.A. iz necega ... ali to je ZATO jer u gimnaziji NE UCE NITI NE NAUCE nista ... u Hrvatskoj se sve to skoro na novou tog B.A. nauci u gimnaziji ... ucenici sa DOVOLJNIM uspjehom u Hrvatskoj znaju VISE od tih tvojih \"90%\" \"Life Science\" faksa ... Zagrebacka Medicina je ista ili bolja nego bilo gdje u Americi a doktori koji zavrse medicinu u Zagrebu i prisiljeni su zbog okolnosti delati u opcoj praksi vise godina - su BOLJI od vecine americkih lijecnika ... ti iz Hrvatske su Doktori a ovi iz Amerike su Lijecnici prema njima ...

VL
MF
mfskolarac
09:23 24.12.2010.

fuks je najobičniji nesposobni veterinar ko ga stavi za ministra glup je koliko i on

VL
Avatar superhik74
superhik74
20:45 25.12.2010.

Medicina je nekad bila pristojan fakultet, I to onda kada je postojao prijemni ispit I kada ga se nije moglo tek tako kupiti. Dolaskom \"demokracije\" I rodjackih veza I poznanstava taj fakultet kao I cjelokupni obrazovni sistem se jednostavno raspaoo I na zalost danas se moramo pitati je li to lijecnik s zasluzenom diplomom ili samo kupljenom titulom bez ikakvog znanja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.