Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESTALO IZ EVIDENCIJE

Vozio triput brže od dozvoljenog: Zamjenik glavnog ravnatelja policije tražio da mu se prekršaj izbriše

Ilustracija presretača
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
23.10.2019.
u 20:55

Doznaje se kako je, navodno, Ćelić odmah nazvao načelnika zadarske policije i zahtjevao da se njegov prekršaj izbaci iz izvješća i ne bilježi u informacijski sustav MUP-a.

Iz policijske evidencije je nestala prijava i snimka koja dokazuje kako je zamjenika glavnoga ravnatelja policije, Josipa Ćelića, zaustavio presretač u mjestu Briševo kod Zadra zato što je vozio tri puta više od dozvoljenog.

RTL doznaje kako je u jednom trenutku njegova brzina bila viša od 160 kilometara na sat, a na tom mjestu je ograničenje bilo 50 te ga je policajac zabilježio, ali nije zaustavio. Doznaje se kako je, navodno, Ćelić odmah nazvao načelnika zadarske policije i zahtjevao da se njegov prekršaj izbaci iz izvješća i ne bilježi u informacijski sustav MUP-a. RTL-ov izvor tvrdi da je cijeli slučaj prijavljen nakon današnjeg upita policiji, a prebrza se vožnja dogodila još u ožujku.

"Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar prilikom kontrole prometa su službenim vozilom - prestretač dana 12.03.2019. godine u 12.41 sati na ŽC 6011 u mjestu Žerava snimili 46-godišnjeg vozača kako upravlja osobnim vozilom karlovačkih registarskih oznaka brzinom od 165,6 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničen na 50 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, iz čl.53. st.1. u svezi st.3. tada važećeg Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000,00 kuna i predložena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije na tri mjeseca. Također, sukladno tada važećem Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za navedeni prekršaj prekoračenja brzine visina novčane kazne je u rasponu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana", stoji u odgovoru Policijske uprave zadarske za RTL.

Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell

Komentara 18

DU
Deleted user
21:19 23.10.2019.

Svi su jednaki pred zakonom, ali zakon nije jednak prema svima!

JP
josip.pivar11
21:24 23.10.2019.

Ne nije, znamo da nije. Nego imao kompjutor 'sinkopu' i to ti je to. Nema, jer nema.

Avatar lapolapo
lapolapo
21:43 23.10.2019.

Strašno je što se događa u Hrvatskoj,danas rasprava u Saboru o izvješću o stanju pravosudaja,prazna sabornica,ovaj narod nema šanse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije