Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUGODNO IZNENAĐENJE

Vozio 145 km na sat pa dobio kaznu od 1,4 mil. eura: 'Rekla mi je da platim ili se žalim'

američka policija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
19.10.2023.
u 11:39

Sud je istragom utvrdio kako se radi o pogrešci koju je napravio njihov softver pa muškarac ipak nije morao platiti toliku kaznu

Početkom rujna Amerikanac Connor Cato iz Georgije uhvaćen je kako vozi 145 kilometara na sat gdje je bilo ograničenje brzine od 90. Nakon nekoliko dana na kućnu adresu stigla mu je kazna u iznosu od 1,4 milijuna eura. 

Muškarac je odmah nazvao sud misleći kako se radi o grešci, a službenica mu je preko telefona poručila da kaznu plati ili nekad pokrene žalbu, piše New York Post. 

Odvjetnik Sneh Patel kazao je kako nikada nije vidio toliku kaznu te da se tolikim iznosom obično kažnjava trgovanje drogom, ubojstva ili napadi. No, kada je priču podijelio s medijima, situacija se promijenila. Sud je istragom utvrdio kako se radi o pogrešci koju je napravio njihov softver. 

U Georgiji katzna za prometne prekršaje ne smije biti veća od 1000 dolara plus sudski troškovi tako da će vozač platiti umjesto 1,4 milijuna, 1000 dolara. 

VIDEO Pravilo u Njemačkoj: Osim vozača, tijekom vožnje ovo ne smije raditi ni suputnik u vozilu

VEZANI ČLANCI: 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije