Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Vozim odgovorno - stižem sigurno!

HAC
Foto: Promo
27.06.2018.
u 08:31

Neprilagođena brzina, umor, nepažnja vozača ili vožnja pod utjecajem alkohola, nažalost su najčešći uzrok teških prometnih nesreća

U ljetnim mjesecima povećanjem prometa na autocestama, na žalost se povećava i broj prometnih nesreća, stoga ističemo važnost odgovornog ponašanja u vožnji, a kako bi ste do željene destinacije stigli sigurno.

Najčešći razlozi teških prometnih nesreća su brzina te unatrag nekoliko godina „distrakcija“, odnosno skretanje pažnje s vožnje, najčešće zbog korištenja mobitela. Imajući u vidu visoke ljetne temperature koje na duljim putovanjima bitno utječu na umor vozača, savjetujemo češći odmor te opreznu i odgovornu vožnju.

Hrvatskim autocestama sigurnost korisnika je najvažnija, međutim niti najbolja prometnica bez odgovorne vožnje ne jamči sigurnost. Za sigurnost prometa veliku ulogu ima ljudski faktor stoga je posebnu pažnju potrebno obratiti na planiranje vožnje, ulazak i silazak s autoceste, ulazak i izlazak iz tunela, prilagođavanje brzine u različitim okolnostima, učinkovito opažanje situacije u vožnji, oznake i znakove upozorenja na autocesti. Vožnja autocestom sigurnija je i udobnija od vožnje ostalim cestama. Na autocestama je najniži stupanj ugroženosti s obzirom na broj vozila, te se i događa manje prometnih nesreća, no kada se dogode, u pravilu su s vrlo teškim posljedicama. Podsjećamo vozače kako je bitno često gledati na brzinomjer, jer često nismo svjesni brzine kojom vozimo.

Da imamo jedne od najkvalitetnijih autocesta pokazuju rezultati studije "Sigurnost na autocestama" kao i izvješće svjetskog ekonomskog foruma, gdje smo u konkurenciji od 137 zemalja, po kvaliteti dijelimo 13. mjesto s Danskom, Omanom, Njemačkom, Španjolskom, Katarom, Švedskom i Luxembourgom.

Kako bi održali razinu sigurnosti korisnika u prometu i ove godine Hrvatske autoceste d.o.o. investirat će dodatnih 300 milijuna kuna u izvanredno održavanje autocesta.

Sretan put te ugodnu i sigurnu vožnju žele Vam

Hrvatske autoceste d.o.o.

Besplatni info telefon 0800 0422 / 0800 0111

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije