Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKO 700 VOZAČA

Vozači saniteta najavljuju štrajk: 'Nismo dobro plaćeni, a radimo posao koji nije naš'

Šibenik: Sanitet šibenskog Doma zdravlja u štrajku solidarnosti
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
06.02.2021.
u 08:00

Plaća vozača saniteta kreće od između 4.500 kuna do 5.000 kuna

Hrvatski vozači sanitetskog prijevoza na rubu su štrajka jer, kako govore, plaća im je niža za 1.500 kuna od vozača Hitnog prijevoza, a često obavljaju isti ili sličan posao.

- Nismo dobro plaćeni ni za naš, a mi još pored toga radimo i posao koji nije naš, kazao je za RTL Ivica Laća, vozač iz Šibenika koji je jedan od 700 vozača koji su spremni ići u štrajk 15. veljače, ukoliko se njihovi zahtjevi ne ispune.

Plaća vozača saniteta kreće od između 4.500 kuna do 5.000 kuna.

- Ja bih samo poručio ministru da mi vozimo hitne prijevoze i moj jedan hitni prijevoz od Bjelovara do Zagreba pod rotacijom ja prođem više crvenih svjetala nego moj kolega u hitnoj u dva tri mjeseca, kazao je Dragan Đurković, vozač iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je znatno povećanje koeficijenta, no još nije siguran kada, a Tomislav Cerovac iz Sindikata 'Medicinske sestre i tehničari zajedno' na to je odgovorio da ''dok te odluke ne bude u papirnatom obliku, vozači saniteta se drže svojeg''.

Što se tiče pacijenata u slučaju štrajka, oni bi prijevoz do 150 kilometara trebali naručiti 24 sata ranije, a više od 150 kilometara 48 sati ranije. Paljenje rotirki i kršenje prometnih propisa, to prestaje, govori Cerovac.

- Može izazvati teške posljedice i to moramo apsolutno spriječiti pod svaku cijenu, naglasila je Jasna Karačić, predsjednica je Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije