Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četiri nesreće

Vozači, oprez: Sudari na autocestama, snijeg stvara probleme u prometu

Stanje na cestama
Foto: Screenshot/HAK
1/7
06.04.2021.
u 08:56

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu unutrašnjosti te iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje

Četiri prometne nesreće dogodile su danas u jutarnjim satima na autocestama diljem zemlje zbog čega se, uz pogoršanje vremena i snijeg, vozače poziva na dodatan oprez i strpljenje

Na autocesti A1 između čvora Brinje i čvora Ogulina u smjeru Zagreba zbog prometne se nesreće vozi uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat, dok se zbog prometne nesreće na A6 između tunela Pod Vugeš i Čardak u smjeru Zagreba prometuje uz ograničenja 60 kilometara na sat. 

Treća prometna nesreća, o kojoj je izvijestio Hrvatski autoklub, dogodila se na A2 Zagreb – Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić u smjeru Krapine, odnosno zapada. Do prometne nesreće došlo je i na zagrebačkoj obilaznici (A3) kod čvora Lučko u smjeru Lipovca gdje se vozi uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat. 

Stanje na cestama
1/17

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu unutrašnjosti te iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

VIDEO Snijeg kod Lučkog: Ceste su čiste, ali snijeg još uvijek pada

U Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pada snijeg (povremeno i kiša). Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući autoceste A1 između Bosiljeva i Otočca, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva te staru cestu kroz Gorski kotar, DC3 Zdihovo-Stubica-Delnice-Kikovica. Česti su i zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. 

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključenim vozilom. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutačno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto.

Komentara 1

MA
maximinimax
09:12 06.04.2021.

Na ulazu na autocestu poskidati svima neispravnima tablice i problem riješen, sačuvaju se ljudi i vozila a i državni proračun se malo oporavi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije