Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGORŠANJE VREMENA

Hladni val stigao u Hrvatsku: U unutrašnjosti pada snijeg, upaljen crveni alarm

Zagreb se probudio pod snježnim pokrivačem
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/42
06.04.2021.
u 07:12

Snijeg je jutros iznenadio Zagrepčane, ali i stanovnike Krapinsko-zagorske županije. Snijeg još pada i u Sisku, Karlovcu, Lipiku...

Kako je i najavljivano, hladni val stigao je u Hrvatsku, a u pojedinim dijelovima pada i snijeg.

Snijeg je jutros iznenadio Zagrepčane, ali i stanovnike Krapinsko-zagorske županije. Snijeg još pada i u Sisku, Karlovcu, Lipiku... Jutros u 6 sati u Zagrebu je izmjereno 2,2 stupnjeva, a minusi su jedino zabilježeni na Bikovu, Zavižanu i Medvednici.

– Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u središnjoj i sjeverno-zapadnoj Hrvatskoj, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i Lici. U središnjoj i sjeverno-zapadnoj Hrvatskoj uz kišu povremeno pada i snijeg. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme. Česti su zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije – upozorio je HAK.

Meteoalarm je izdao crveno upozorenje za zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal te Splitsku regiju zbog juga koje će okrenuti na buru i puhati do 140 kilometara na sat. U unutrašnjosti Istre moguć je i snijeg, a u Dalmaciji grmljavinsko nevrijeme.

Prema prognozi DHMZ-a, danas će biti pretežno oblačno i u većini predjela osjetno hladnije nego proteklih dana. U unutrašnjosti susnježica i snijeg uz stvaranje u gorju i debljeg snježnog pokrivača. Na Jadranu kiša, uglavnom na sjevernom dijelu i susnježica te snijeg, a u Dalmaciji i lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Navečer sa sjeverozapada postupni prestanak oborine, zatim i smanjenje naoblake. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i sjeverozapadni vjetar, poslijepodne će slabjeti. Na Jadranu jaka i olujna bura, u Dalmaciji prijepodne jako i olujno jugo, na jugu i veći dio dana. Temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od -3 do 3 °C, navečer još hladnije. Na Jadranu najviša dnevna od 8 do 13 °C.

Sutra se također u unutrašnjosti i gorskim krajevima može očekivati snijeg, a jutarnje temperature će se spustiti ispod ništice.

Zagreb se probudio pod snježnim pokrivačem
1/17

Druga polovina tjedna donijet će hladna jutra s čestim i jakim mrazom na kopnu, a ponegdje će ga biti i duž obale. U uvjetima kada su mnoge biljke već procvale to nikako nije dobra vijest te je potrebno koliko je god moguće zaštititi osjetljivo bilje, upozorava DHMZ.

Dnevna temperatura od četvrtka izraženije će rasti i prema vikendu će ponovno zavladati pravo proljetno vrijeme.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Golum
Golum
08:37 06.04.2021.

Tko je upalio alarm? Kako se on uopce pali?

PE
PetrusManus
10:10 06.04.2021.

Taj koji pali alarm, svakako nije normalan, ali vi koji prenosite te nebuloze s alarmima ste još gori.

Avatar Malazan
Malazan
09:07 06.04.2021.

Obično se alarmi uključe. Ovaj su upalili.... izgorit će.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije