Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne zaboravite!

Vozači, od sutra vrijedi ovo pravilo, ako ga prekršite, kazna je 300 kuna

automobili
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
31.10.2019.
u 13:22

Iako su se prije kratka svjetla morala paliti i po danu kada počne zimsko računanje vremena, po novom Zakonu o sigurnosti prometa na cestama koji je stupio na snagu u kolovozu ove godine, to pravilo vrijedi od 1. studenoga do 31. ožujka

Od sutra i tijekom dana moraju biti upaljena kratka svjetla na automobilima, a ova će odredba biti na snazi do 31. ožujka 2020. godine.

Iako su se prije kratka svjetla morala paliti i po danu kada počne zimsko računanje vremena, po novom Zakonu o sigurnosti prometa na cestama koji je stupio na snagu u kolovozu ove godine, to pravilo vrijedi od 1. studenoga.

Onima koji voze bez upaljenih kratkih svjetala po danu prijeti novčana kazna od 300 kuna.

Za razliku od vozača automobila, motociklisti moraju tijekom cijele godine imati upaljena svjetla za vrijeme vožnje, no dolaskom hladnijeg vremena njih će biti sve manje na cestama.

VIDEO Koliko vrijede vozačke dozvole

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Eddie
Eddie
14:53 31.10.2019.

Ne upalis svjetlo - 300 kn, opljackas drzavu - nikomu ništa

ST
stefj
16:54 31.10.2019.

Zar nije dovoljno dnevno svijetlo na vozilu? Ili baš moraju biti kratka? Ta tumačenja se stalno mijenjaju... Budući da je cilj da tebe vide, a ne da ti vidiš, onda su dnevna svjetla dovoljna. No kako se u birokraciji uvijek izgubi smisao, već ostane samo forma, svakakva tumačenja su moguća...

Avatar Hrvat300
Hrvat300
15:47 31.10.2019.

Još se jednom pokazuje da su Austrijanci inteligentniji od naših glavonja.Oni su odavno shvatili da to paljenje svjetala nema baš nikakve veze sa sigurnošću u prometu.U Austriji tijekom čitave godine nema paljenja svjetala po danu.Uostalom nepobitna je činjenica da otkad smo uveli paljenje svjetala zimi i po danu povećan je broj prometnih nesreća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije