Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vozači automobila oprez! Poštujte bicikliste, mopediste i motocikliste u prometu

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u središnjoj Hrvatskoj, ima je i na dionici autoceste A1 između Zagreba i Karlovca, a na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski
28. rujna 2018. u 07:22 2 komentara 318 prikaza
biciklist
Foto: Zarko Basic/PIXSELL/Ilustracija

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista pa su iz Hrvatskog autokluba (HAK) u petak upozorili vozače ostalih vozila da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze na tu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Nehajska Zaboravljeni u Nehajskoj Raskopali im ulicu pa hitno otišli u drugi kvart i nisu se vratili: 'Nema radnika, strojeva, a bome ni asfalta!'

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u središnjoj Hrvatskoj, ima je i na dionici autoceste A1 između Zagreba i Karlovca, a na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa iz HAK-a vozače mole za strpljenje i upozoravaju da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

Posebne regulacije prometa u subotu, 29. rujna: 11 do 13,30 sati zbog održavanja manifestacije "Lošinjski polumaraton" bit će zatvoren dio državne ceste DC100 na relaciji: Kadin-Veloselska ulica-kružno raskrižje Veli Lošinj; od 10 do 14,30 sati zbog utrke bit će na snazi privremena regulacija prometa na trasi: Ičići-Veprinac-Poklon-Vojak (Učka). Zbog prolaska cestom preko Učke promet će biti obustavljen od 10 do 11,30 sati. Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina.

Prometna nesreća sigurnost na cesti MUP najavio pojačanu akciju koja će trajati do kraja godine!

Do završetka radova za sav promet, osim za pješake, zatvoren je granični prijelaz Dvor. Predviđeno trajanje radova je šest mjeseci. Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica.

Do 30. rujna zbog građevinskog miniranja povremeno se zatvara cesta kod graničnog prijelaza Gornji Brgat - dva puta tjedno između 13 i 17 sati u trajanju po 20 minuta. Korisnike molimo za strpljenje, a zbog radova se na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima. Trajekti i katamarani plove redovito.

radovi Pogledajte obilazne pravce i 3 linije koje prometuju izmijenjenim trasama

U subotu, 29. rujna trajekt na liniji Split - Vis isplovit će iz Splita u 19 umjesto u 18,30 sati.

 

Milan Bandić
Večernji doznaje
Umro je Milan Bandić!
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • Zagy154:

    Veći problem je kaj ni biciklisti ni motociklisti ne poštuju nikog,kao ni prometne znakove. Čast izuzecima je govorim o Zg

  • avim:

    Kada ce taj jak i policija po eto kažnjavati te iste biciklist koji se voze po nogostupi a, u pogrešnom smjeru i po pjesackim trgovima i ugrožavaju sve oko sebe a posebno djecu