Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strava na sveticama

Vozač toyote na slobodi, ali svaki dan ide k psihijatru

Igor Loborec (1)
Grgur Zucko/PIXSELL
22.02.2013.
u 17:42

Jako mu je teško, kad dođe doma, 
ne izlazi, zatvoren je među svoja četiri zida – kroz suze kaže baka

Nakon što su za stravičnu nesreću na zagrebačkim Sveticama, u kojoj su 4. prosinca na nogostupu na putu do škole pregaženi Patrik (8) i njegov otac Dario Puljić (36), optuženi vozači Stjepan Brdarić (55) i Igor Loborec (26), Loborcu je prošli petak odlukom suda ukinut istražni zatvor.

Ne može ni do bolnice

Pritvor mu je ukinut jer više nema opasnosti da će ponoviti kazneno djelo, zbog čega mu je bio i određen, a do ove nesreće nije bio ni kazneno ni prekršajno osuđivan. Loborec je zapravo na slobodu pušten iz Bolnice za osobe lišene slobode u koju je nakon nesreće bio premješten zbog teškog psihičkog stanja. No, nakon izlaska na slobodu i dalje mu je potrebna pomoć psihijatra, kojem odlazi u dnevnu bolnicu.

Prvooptuženi Brdarić već je ranije pušten iz pritvora. Loborec se teško nosi s posljedicama nesreće za koju je optužen s Brdarićem, no teško da to može išta značiti majci Patrika, sina jedinca, i supruzi Darija Puljića, koja je u istom danu izgubila cijelu svoju obitelj. Prema optužnici Brdarić se tereti da je tog jutra vozeći kamionet Ulicom Svetice prema sjeveru pri skretanju ulijevo prešao na zapadnu polovicu kolnika i oduzeo prednost prolaska vozilima koja su dolazila iz suprotnog smjera. Tada je iz suprotnog smjera vozeći toyotu brzinom od 86,3 km/sat naišao Loborec. Kada se Loborec dovezao do Svetica 26, gdje je Brdarić počeo skretati, pokušao ga je izbjeći te je skrenuo desno. No, izgubio je kontrolu nad upravljačem, prešao na istočnu polovicu kolnika, nastavio se nekontrolirano kretati i na kraju je toyotom završio na nogostupu, na kojem je pokosio oca i sina Puljić.

Loborec je na mjestu nesreće, kako je za Večernji tada ispričao očevidac nesreće, kazao da bi “da može svoj život dao za ova dva izgubljena”. Vozačka mu nije oduzeta, što se može izreći kao mjera osiguranja do okončanja kaznenog postupka, ali očito je procjena da nema opasnosti da će ponovno voziti. Inače, tužiteljstvo u optužnici predlaže da mu se presudom vozačka dozvola oduzme na sedam godina. Njegov odvjetnik Gordan Preglej tvrdi da ne samo da nije u stanju voziti nego nije u stanju bez pratnje ići ni u bolnicu.

– Nakon nesreće Loborec je teško psihički oštećen. Odlazi u dnevnu bolnicu psihijatru, ali sam nije sposoban ni kretati se... Ne može sam ići ni do bolnice, uvijek ga netko prati. Sav se trese, nikad nisam vidio optuženika za prometnu nesreću u težem stanju – kaže odvjetnik Preglej. Dodaje da protiv Loborca nikad dosad nije vođen ni prekršajni ni kazneni postupak.

U njegovu domu u Bukovačkoj ulici sve je mirno, a da se vratio kući, većina susjeda i ne zna. Upravo su njegovi prvi susjedi s čuđenjem na naše pitanje o tome jesu li vidjeli Igora otkako se vratio kući odgovarali u čudu.

Roditelji pod šokom

– Igor vam nije doma, na psihijatriji je. Jako mu je teško, kad dođe doma nikamo ne izlazi, zatvoren je među svoja četiri zida – kroz suze priča njegova baka.

Igorov otac Zvonimir samo nam je kratko rekao da mu je sve ovo još uvijek veliki šok i da trenutačno nije u stanju davati nikakve izjave. Do odvjetnika Brdarića nismo uspjeli doći jer je na putu. Inače, optužnica protiv Brdarića i Loborca još nije potvrđena te će uskoro o tome odlučivati optužno vijeće zagrebačkog Općinskog kaznenog suda, a potom slijedi suđenje. 

>> Oba vozača optužena za smrt oca i sina u nesreći na Sveticama 

>> Vozač Igor Loborec: Da mogu, svoj bih život dao za ova dva izgubljena

Komentara 9

SA
sargu123
18:27 22.02.2013.

....kroz suze kaže baka ...??? Bako, a sigurno si suze radosnice ronila kad ti je unuk pričao kako on ni u gradu brzinu vožnje ne spušta ispod 80 !? I u sebi slavodobitno ponavljala : Moj unuk !!!!!

AK
akil
20:14 22.02.2013.

Davao sam pluseve na sve komentare koji osuđuju unuka koji juri 80 i više kroz grad,i gazi sve pred sobom,ali redakcija ne prihvaća moje mišljenje.Zašto??Ponekad dajem minus,oni pišu plus,naravno ako je vladajuća stranka u pitanju.

OT
otilo
18:19 22.02.2013.

Da i kaj sad ,on se trese a nije se tresel kad je vozio toliko brzo po gradu,pomisli malo na rodbinu poginulih,a pitam tebe (advokata) da je neko tebi nekoga na taj način oduzeo,nedaj bože nikome takvu tragediju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije