Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava u Kini

Vozač namjerno zapalio školski autobus, poginulo 11 djece

kineska policija
Reuters/PIXSELL
02.06.2017.
u 12:38

Jedna nastavnica i vozač također su smrtno stradali u požaru 9. svibnja u autobusu koji vozi djecu u međunarodnu školu u gradu Weihaiju

Požar školskog autobusa u kojem je poginulo 11 djece od 3 do 6 godina prošlog mjeseca u Kini, izazvao je vozač nezadovoljan plaćom, navele su u petak lokalne vlasti.

Jedna nastavnica i vozač također su smrtno stradali u požaru 9. svibnja u autobusu koji vozi djecu u međunarodnu školu u gradu Weihaiju. Djeca u autobusu su bila južnokorejskog ili kineskog državljanstva.

Gradska uprava Weihaija je izvijestila na društvenim mrežama da je istragom zaključeno da je vozač izazvao požar.

"Vozač je bio nezadovoljan jer mu nisu plaćeni dodatni i noćni sati", objasnila je gradska uprava. On je donio benzin u autobus. Početak požara je lokaliziran kod njegovog sjedišta kao i ostatak upaljača.

Roditelji južnokorejske djece osporavaju zaključke istrage i optužuju lokalne vlasti da žele odgovornost svaliti na vozača. Jedan roditelj optužuje lokalne vlasti da nisu razmotrile stanje vozila, prenosi južnokorejska agencija Yonhap.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije