Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raste napetost

Kina SAD-u: Prekinite vježbe u Južnoj Koreji, kršite rezolucije UN-a

Koreja
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
26.04.2017.
u 17:47

"Prijeti velika opasnost od izbijanja novih sukoba u svakom trenutku i zato pozivamo sve strane na hladnokrvnost i izbjegavanje i poteza i izjava koje bi mogle izazvati nove provokacije", rekao je kineski ministar

Kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi je ponovno danas pozvao Sjedinjene Države da prekinu vojne vježbe u Južnoj Koreji, dok raste napetost između Washingtona i Pjongjanga.

"Nastavkom nuklearnih pokusa se krše rezolucije Ujedinjenih naroda, kao i nastavkom vojnih vježbi oko poluotoka", rekao je Wang i tražio prekid vojnih vježbi američke i južnokorejske vojske.

On je govorio na konferenciji za novinare u Berlinu prigodom susreta s njemačkim kolegom Sigmarom Gabrielom.

Seul je najavio skore zajedničke vježbe s američkim nosačem zrakoplova u regiji. Washington je poslao nuklearni nosač zrakoplova Carl Vinson i pratnju prema Korejskom poluotoku, gdje bi trebao stići krajem tjedna.

"Prijeti velika opasnost od izbijanja novih sukoba u svakom trenutku i zato pozivamo sve strane na hladnokrvnost i izbjegavanje i poteza i izjava koje bi mogle izazvati nove provokacije", rekao je kineski ministar.

Na pitanje o opasnostima oružanog sukoba, on je ocijenio da se "ne može tolerirati ni jedan posto opasnosti, jer bi rat imao nezamislive posljedice".

>> Rat dviju Koreja odnio bi samo na jugu poluotoka 300.000 vojnika

>> Napetost sa susjedima ne popušta: U Južnu Koreju stigli prvi djelovi američkog proturaketnog štita

Komentara 17

Avatar superhik74
superhik74
20:22 26.04.2017.

Pa ovdje se i radi o umjetno induciranoj krizi sve radi Kine koja je prestigla dugogodisnju prvu svjetsku ekonomiju, koja se jednostavno ne moze pomiriti s cinjenicom da su sada treca ekonomija iza Kine i Europske Unije (ako ova prezivi). Slicno se ponasala i Velika Britanija prije 100 godina kada je od neprikosnovene prve svjetske sile postala treca iza SAD i Njemacke, isprovocirali su dva svjetska rata i na kraju izgubili imperij, a uskoro bi kada odu Skotska I Sjeverna Irska mogli ostati mala Engleska.

Avatar davcro
davcro
19:10 26.04.2017.

Naprijed Kina, naprijed Sjeverna Koreja!

Avatar pimpek
pimpek
21:15 26.04.2017.

sjećate se kauboja Busha 2001 i Clarka kad se smijala publika, Bush je nabrojio države koje su koalicija zla, Afganistan, Irak, Libija, Sirija, Iran, Sjeverna Koreja, od tad su sve te države napadnute a ostale su najteže Sjeverna Koreja i Iran, Trump je određen da se pozabavi s još te dvije države

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije