Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje za filmski sudar

Vozač Hitne proletio kroz crveno, sudarilo se čak šest vozila

Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/2
23.10.2015.
u 12:57

Sudi se i vozaču BMW-a D. Juriši koji je imao zeleno svjetlo, no optužba navodi da je trebao propustiti Hitnu

Vozač Hitne pomoći Dražen Jajetić (47) te vozač BMW-a Davor Juriša (47) ne osjećaju se krivima za izazivanje gotovo filmskog sudara u samom središtu Osijeka lani u travnju. U lančanom sudaru oštećeno je čak šest vozila, a četiri su osobe teže ozlijeđene. Suđenje im je počelo danas na Općinskom sudu u Osijeku.

Jajetić je s kolegama pod rotacijama na kolima Hitne pomoći žurio na intervenciju na Starčevićevu trgu, gdje je jednom muškarcu pozlilo. Na križanju Europske avenije i Radićeve ulice prošao je, tereti se, kroz crveno svjetlo na semaforu. Nije se prethodno uvjerio, piše u optužnici, da može sigurno proći. Istodobno, u raskrižje je iz Henglove ulice ušao Juriša. Njemu je na semaforu gorjelo zeleno svjetlo, no optužba navodi kako “nije vozio s dužnim oprezom s obzirom na nailazak Hitne te je nije propustio”. Sudarili su se, a od siline udarca BMW se odbio i udario u Chevrolet Aveo zaustavljen na semaforu pa je isti automobil potom udario u Ford Focus, koji je također stajao. Tu nije bio kraj, nego je Ford Focus u novom odbijancu udario u Toyotu Yaris, a ovaj u Škodu Octaviju.

Među ozlijeđenima je i dr. Blaženko Vinković, koji se vozio u kolima Hitne. Inače, Vinković je svojedobno bio i voditelj osječke Službe hitne pomoći.

Da bude gore, muškarac po kojega su išli na trg kasnije je preminuo. Juriša je bio u vrlo teškom stanju, a imao je, među ostalim, i prijelom lubanje.

Obrane su tražile rekonstrukciju prometne nesreće. Suđenje se nastavlja u siječnju

>> Preminuo pacijent po kojeg je Hitna pomoć krenula prije sudara

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar dosadni
dosadni
13:45 23.10.2015.

ne smije se proći na crveno svjetlo, ni Hitna pod rotirkama

SE
semi1111
18:28 23.10.2015.

Po zakonu nitko nesmije na crveno. A sa druge strane se ocekujue da do unesrecenih dodjemo u sto kracem vremenu. Kod svake takve intervencije nam je glava u "torbi" i riskiramo ogromne kazne u slucaju da se nesto dogodi. ZNACII SPAŠAVAMO ZIVOTE NA SVOJU ŠTETU. 😃

DU
Deleted user
13:18 23.10.2015.

ako je hitna vozila pod rotirkama i sa sirenom,neznam kako vozac bmw-a nije to cuo ili je imao glazbu do daske!?ali iz iskustva znadem da se malo nasih vozaca obazire na rotirke i sirenu!kao i postivanje invalidskog parkiralista!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije