Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi

Volonterskim radom do novih vještina i lakšeg zapošljavanja

'08.02.2011., Cakovec- Ucenici cakovecke gimnazije odrzali simuliranu sjednicu gradskog vijeca. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
22.02.2011.
u 12:38

Održano je niz predavanja u svim srednjim školama, a cilj je da se pojača volonterski rad i svijest o njegovoj važnosti

Upravni odjel za gospodarstvo, promet i europske integracije Međimurske županije u suradnji s čakovečkim udrugama Zora i ACT počeo je obilježavati Europsku godinu volontiranja u Međimurju. Održano je niz predavanja u svim srednjim školama, a cilj je da se pojača volonterski rad i svijest o njegovoj važnosti.

Predavanje su održale Margareta Mihalic i Filipa Blažon, volonterke iz udruge Zora, koje su prošle stručnu edukaciju. Osim srednjih škola, predavanja će se održati i studentima Međimurskog veleučilišta i Učiteljskog fakulteta u Čakovcu.

Vijeće Europske unije proglasilo je 2011. Europskom godinom volonterizma. I u Međimurju će provoditi različite aktivnosti.

- Volonterski rad jača osobne vrijednosti poput solidarnosti i društvene povezanosti, a ujedno, ljudi mogu usvojiti nove vještine i sposobnosti, pa čak i poboljšati svoje izglede za zapošljavanje, što je naročito važno u vrijeme sadašnje gospodarske krize - kaže Darko Radanović iz Odsjeka za europske integracije.

Provedena je i anketa među učenicima koji su se izjašnjavali jesu li spremni sudjelovati u volonterskim aktivnostima. Podaci se još obrađuju. U Hrvatskoj, prema nekim procjenama, volontira tek od pet do 10 posto stanovništva, a u Austriji čak 40 posto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije