Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrabra Domaljevčanka

Volonterka Crvenog križa iz žrtve izrasla u heroja

Vedran Balen
21.05.2014.
u 16:42

Čim se smiri situacija, vratit ću se u Domaljevac da pomažem svojim ljudima. Apeliram na sve koji mogu da pošalju bilo što u Posavinu, ljudima će sve dobro doći, kaže Vesna

Ne želim ništa badava. Naučila sam raditi - na rubu suza govori Vesna Andrić (28) iz Domaljevca u Bosanskoj Posavini, koja je iz žrtve izrasla u pravog heroja borbe s poplavama. Sram ju je bilo nešto tražiti, jer nije navikla da joj drugi daju.

Došla je u Crveni križ i zamolila za malo mlijeka, pelene za male nećake te nešto odjeće za nju i njezinu majku, obećavši kako će sve to odraditi volontiranjem. Vesna je do zadnjeg trenutka ostala u svome poplavljenom selu u kući u kojoj je živjela s majkom, sestrom i njezinih troje male djece. Međutim, kada su vidjeli da voda nadire sve više i da im je već došla do pasa, uzeli su djecu na ramena i samo s osobnim dokumentima izbjegli u Kanižu kod Slavonskog Broda.

Stotinjak kilometara vozila je mokra, svrativši tek u pekarnicu da kupi nešto djeci koja su jaukala od gladi. Iskrcavši ih, odmah je krenula natrag u Domaljevac, gdje godinu dana radi kao referentica u Općini. Željela je pomoći svojima da spasu barem nešto od materijala. Međutim, zbog poplave nije stigla dalje od Orašja pa se, nemajući kud, vratila u Kanižu. Bilo je već gluho doba noći, pa je odlučila prespavati u autu, da ne uplaši tetu. Tek ujutro ušla je u kuću i odmah pohitala u Crveni križ.

- Uplašila sam se. Nikada ni od koga nisam tražila pomoć, a pružala sam je svima. Nekada sam imala sve, a sada nemam ni četkicu za zube – govori mlada Domaljevčanka, koja je na svoju novu privremenu adresu stigla doslovno u mokrim tenisicama. Sada od jutra do večeri Vesna slaže robu, pakira pakete s namirnicama, slaže stvari u skladištu, unosi i iznosi hranu iz kombija i popisuje nesretnike koji dođu po pomoć. Nije joj teško. Kaže kako joj rad zapravo pomaže da malo zaboravi ono što joj se dogodilo. Pomažući ljudima, ne stigne na televiziji gledati svu onu katastrofu u poplavama opustošenoj Bosanskoj Posavini. Sada joj je puno lakše nego kada je dva dana samo sjedila i razmišljala.

- Čim se smiri situacija, vratit ću se u Domaljevac da pomažem svojim ljudima. Apeliram na sve koji mogu da pošalju bilo što u Posavinu, ljudima će sve dobro doći. Bio je rat, preživjeli smo jednu katastrofu, obnovili kuće i vratili se, ali eto, opet nas je zadesilo zlo – kaže hrabra djevojka, koja sa završenim Pravnim fakultetom i Srednjom medicinskom školom svoju pozitivnu energiju koristi i za volonterski rad u udruzi mladih "Korak".

>> UŽIVO Katastrofa u Slavoniji. U Soljanima pripreme za vodeni val: Ne želimo napustiti svoje domove!

Komentara 2

DU
Deleted user
18:39 21.05.2014.

Volio bi naći načina da pomognem toj djevojci . Volio bi kad bi se javila sa konkretnim potrebama.

MI
Mirziv
17:32 21.05.2014.

Bog je blagoslovio i nadarijo!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije