Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži dom

Volonteri uz pomoć policije uzeli Dinka nemarnom vlasniku

Izgladnjeli pas
Foto: Vedran Balen
1/4
02.11.2014.
u 14:55

- Dinku je dijagnosticirana enormna pothranjenost te teška anemija i oštećenje jetre kao posljedica dugotrajnog uskraćivanja hrane i vode

Aktivisti iz udruge za zaštitu životinja tek su uz pomoć policije uspjeli oduzeti psa Dinka njegovu nemarnom vlasniku, koji ga je izgladnjelog i zapuštenog držao u dvorištu kuće u Gundincima kod Slavonskog Broda, i odvesti ga na sigurno.

Nije bio ni cijepljen ni čipiran. Aktivisti iz zagrebačke udruge za zaštitu životinja Suza za nesretnog su mješanca doznali na osnovu anonimne prijave, zgrozivši se kada su ugledali potajno načinjene fotografije životinje. U sedam godina djelovanja udruge vidjeli su, kažu, pse koji su dolazili iz groznih situacija, čiji su efekti bili vidljivi na njihovu fizičkom stanju. Međutim, prizori potput tog uvijek im iznova slome srce. Hitno su ga odveli na na veterinarski pregled.

- Dinku je dijagnosticirana enormna pothranjenost te teška anemija i oštećenje jetre kao posljedica dugotrajnog uskraćivanja hrane i vode. Smješten je u stacionaru veterinarske ambulante u Osijeku, a brigu o njemu preuzeli su kolege volonteri iz osječke udruge Pobjeda, koji su bili prisutni kod oduzimanja - kazala je Jadranka Dragović iz udruge Suza.

Prema mišljenju veterinara, oštećena bi se jetra uz normalnu prehranu trebala kroz dogledno vrijeme regenerirati, jer se radi o mladom psu, starom tek oko godinu dana. Volonteri tvrdi kako neodgovorni vlasnik na svojoj pravoj adresi nekoliko kuća dalje ima još jednog psa za kojeg ne znaju u kakvom je zdravstvenom stanju.

- Nadam se da ćemo uspjeti pronaći nekoga tko bi što prije mogao uzeti Dinka na kućnu njegu, barem privremeno dok se ne oporavi. U kavezu stacionara sigurno se neće oporaviti – dodaje Jadranka Dragović.

U policiji kažu kako nije bilo elemenata za podnošenje kaznene prijave, jer u konkretnom slučaju nije bilo znakova mučenja i zlostavljanja životnje, a vlasnik je psa predao dragovoljno i bez opiranja. Navodno se branio time da je lošijeg materijalnog stanja te kako nema dovoljno novaca za hranu ni za sebe, a kamoli za psa. Hranio ga je, kaže, kako i čim je imao. 

>>Pomozite Leonu i omogućite mu zdrav život!

>>Isfrustrirani su oni kojima pas nije samo broj

Komentara 8

LA
laganini2
19:01 02.11.2014.

Nadam se da će uskoro dobiti topli dom i svu ljubav koju zaslužuje, a onom smeću koji mu je bia vlasnik želim sve najgore sta se poželit može, takvo ljudi ne zaslužuju disat. ..

EV
evropljanin
15:53 02.11.2014.

boze ako postojis kazni tu bestiju .

DU
dugonoga
22:14 02.11.2014.

e sad tog nazovi gazdu ili bolje rečeno zlo u ljudskom obliku staviti pod hitno na strogi režim uskraćivanja hrane i vode po mogucnosti u nekom boxu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije