Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spas unesrećenima

Vojska podijelila više od 5000 obroka i 35.000 litara vode

Vojska Gunja evakuacija
Foto: Davor Javorović/Pixsell
21.05.2014.
u 17:35

Oružane snage RH u mjestima Otok, Cerna i Gradište, pripremajući hranu u trima poljskim kuhinjama od subote, 17. svibnja, pripremile su 5150 obroka i dostavile više od 35.000 litara vode.

U sklopu pomoći koju Oružane snaga RH pružaju stanovnicima poplavom ugroženim područjima, u Slavoniji su, na lokacijama Otok, Cerna i Gradište, angažirane i tri poljske kuhinje zapovjedništva za potporu, u kojima je od prvog dana angažmana, od subote 17. svibnja do danas, pripremljeno ukupno 5150 obroka, priopćila je Služba za odnose s javnošću MORH-a.

Priprema i podjela obroka organizirana je za stanovnike ugroženih područja te za pripadnike Oružanih snaga RH na terenu. Ukupno je na području Otoka pripremljeno i podijeljeno 1550 obroka, na području Cerne 1650 te na području Gradišta 1950 obroka.

Hrvatski vojnici angažirani su i na dostavi pitke vode i to na području Okučana i Vinkovaca, a do danas je dostavljeno više od 35 000 litara vode. Teretnim motornim vozilima prevozili su i humanitarnu pomoć Crvenog križa iz Zagreba na područje Vukovarsko-srijemske županije i flaširanu vodu u vojarnu "Bosut" u Vinkovce.

Danas su, kao i proteklih dana, uz ostale aktivnosti u obrani od poplava na terenu vojnici angažirani i na izvlačenju životinja, koje su ostale u poplavljenim područjima. U Gunji je tako angažirano 12 pripadnika OS RH s jednom amfibijom i 2 čamca, u Drenovcima – 18 te na području Račinovaca 57 pripadnika OS RH sa 2 amfibije i 2 čamca, u koja se ukrcavaju pronađene životinje.

>>UŽIVO U Soljanima čekaju vodeni val: Ne želimo napustiti svoje domove! Vlada s 1,5 milijuna kuna pomaže BiH i Srbiju

Komentara 1

ĐI
đuro_iz_komiteta
18:14 21.05.2014.

Pa dobro da su počeli nakon 7 dana dijeliti obroke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije