Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija spašavanja

Vojnim helikopterom prevezli novorođenče iz Dubrovnika u KBC Split

HELIKOPTER
Foto: HRZ i PZO/ETH
14.02.2014.
u 20:14

Posadu su činili zapovjednik bojnik Roland Rajić, kopilot poručnik Mate Štrkalj te tehničari letači nadnarednik Mate Labrović i narednik Josip Sovulj

Posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO helikopterom je prevezla novorođenče rođeno jutros prijevremenim porodom iz Dubrovnika do KBC-a Split, izvijestio je MORH.

Posada helikoptera Mi-8 MTV u složenim je vremenskim uvjetima uspjela sigurno i na vrijeme zbrinuti bebu do splitskih Firula. Posadu su činili zapovjednik bojnik Roland Rajić, kopilot poručnik Mate Štrkalj te tehničari letači nadnarednik Mate Labrović i narednik Josip Sovulj.

Zahtjev za angažiranje posade iz Divulja uputio je Županijski centar 112 Dubrovnik. Ovo je inače druga beba u inkubatoru koju su posade HRZ-a i PZO-a u ovoj godini prevezle helikopterima Mi-8 MTV.

>> Prerano rođenu bebu helikopterom prevezli u Split

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije